Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA

Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA

Bogdan Florea, fondator și director general al Connections Consulting.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 sep 2021

După un plasament privat în valoare de 10 milioane lei realizat în vară, acțiunile firmei Connections Consult au intrat acum în ringul bursier, la un preț cu 11% sub cel al respectivei operațiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un climat de prudență mai mare, cu indicii americani aflați cu 3-4% sub maxime și presiuni în sensul majorării dobânzilor, investitorii nu mai arată aceeași efervescență față de acțiunile nou-intrate pe piața AeRO. Listate astăzi, acțiunile firmei Connections Consult (CC), specializată pe dezvoltarea de software și automatizarea proceselor de business, au ajuns la tranzacționare la un preț inferior celui al plasamentului privat încheiat la jumătatea lunii iulie.

La orele prânzului, după transferuri însumând aproximativ 884.000 de lei, titlurile companiei se situau la prețul de 61,00 lei/acțiune, cu 11,59% sub cel de 69,00 lei/acțiune al operațiunii premergătoare listării în care au fost vândute acțiuni în valoare de 10,00 milioane lei.

SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Safety Broker, liderul pieței, își amână listarea la bursă, argumentând prin posibilul faliment al City Insurance și propunerile ASF de modificare a legislației privind asigurările auto

La acest nivel, capitalizarea bursieră intermediară a societății este de 65,95 milioane lei (15,64 milioane dolari), iar nivelul indicatorului P/E, care raportează prețul de piață la câștigul emitentului, este de 28,55, având ca bază profitul net de 2,31 milioane lei obținut anul trecut în condițiile unei cifre de afaceri nete de 32,34 milioane lei.

Prețul înglobează așteptări de creștere pentru firma care are deja prezență în Bulgaria și Serbia, dar vizează extindere la nivel internațional. „Nu ne oprim aici. Încercăm să mergem către piața globală. Avem în plan deschiderea unei subsidiare în Statele Unite”, spune Bogdan Florea, fondator și director general al Connections Consult.

Deocamdată, investitorii au o prudență moderată care nu este neapărat legată numai de companie. În această lună, mai multe acțiuni de pe AeRO au suferit corecții importante, în contextul unei corecții mai agresive pe bursa americană. Mulți investitori se gândesc la faptul că aceste acțiuni vor putea fi cumpărate mai jos după o eventuală secvență negativă prelungită pe bursele mari. Florea, care deține 73,84% din acțiunile Connections Consult, vizează parteneriatul pe termen lung: „Ne dorim o relație strânsă, transparentă și extrem de onestă cu investitorii și vom face toate eforturile să-i ținem aproape.”

viewscnt
Afla mai multe despre
connections consulting
bvb
bursa
aero
bvb
ovidiu dumitrescu
tradeville