Bursa rămâne, din nou, în 3 nume. Volumele, la cota de avarie

Bursa rămâne, din nou, în 3 nume. Volumele, la cota de avarie

Sursa foto: Igradesign | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 aug 2022

Lichiditatea de la BVB în ultima sesiunii a săptămânii a fost una din cele mai slabe din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul unei zile cu tendințe de vânzare pe bursele dezvoltate, și pe piața de capital românească dinamica a fost anemică. Indicele compozit BET-XT a avansat cu 0,19%, iar indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu numai 0,12%, până la nivelul de 12.577,79 de puncte.

Bursa rămâne, din nou, în 3 nume. Volumele, la cota de avarie

La drept vorbind, nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul segmentului acțiuni a fost de doar 15,60 milioane lei (3,16 milioane euro), unul din cele mai mici din acest an. Cele mai tranzacționate acțiuni, cele ale OMV Petrom (SNP), abia au însumat schimburi de 4,07 milioane lei, într-o ședință în care aceste titluri au câștigat 0,19%, până la prețul de 0,5300 lei/acțiune.

Oferta Meta Estate Trust s-a închis. Vânzătorul a obținut o finanțare la jumătate față de cea vizată CITEȘTE ȘI Oferta Meta Estate Trust s-a închis. Vânzătorul a obținut o finanțare la jumătate față de cea vizată

O dinamică apropiată au avut-o și indicii sectoriali: +0,15% pentru indicele energetic BET-NG și +0,18%, până la nivelul de 50.853,57 puncte, pentru indicele financiar BET-FI. Cel mai important titlu din structura acestuia, cel al Fondului Proprietatea (FP), s-a retras cu 0,10%, până la prețul de 1,9680 lei/acțiune pe a 2-a activitate a zilei, de 3,63 milioane lei.

Cealaltă acțiune care a marcat ultimul deceniu de la BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a pierdut, de asemenea, 0,24%, până la prețul de 2,0800 lei/acțiune, pe transferuri de 2,80 milioane lei. În rest, niciun alt simbol de la cota bursei românești nu a depășit un reper al volumelor de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea