Bursa recuperează o treime de procent. Volumele sunt foarte mici

Bursa recuperează o treime de procent. Volumele sunt foarte mici

Sursa foto: G0d4ather | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 apr 2022

Lichiditatea a fost într-atât de slabă la BVB încât acțiunile Deutsche Bank, listate secundar, au fost pe locul 3 în clasamentul tranzacțiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șocul bursier de marți, care a dus indicele S&P500 de la New York Stock Exchange către o zonă a minimelor locale, de 4.150 de puncte, s-a răsfrânt și la Bursa de Valori București, unde reacția investitorilor – ca și alte etape de aversiune la risc la nivel extern – au preferat să nu tranzacționaeze decât să aglomreze piața cu ordine de vânzare.

Rezultatul este un rulaj de numai 21,86 milioane lei (4,42 milioane euro), inclusiv prin aportul transferurilor însumând 1,69 milioane lei efectuate cu acțiuni Deutsche Bank (DBK), listate la secțiunea internațională. Cotația a căzut cu 6,66%, în acord cu mișcarea de pe piața principală de la Frankfurt.

EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon

Pe de altă parte, cele 2 acțiuni românești care au marcat ultimul deceniu de tranzacționare de la BVB – și care au adunat și cele mai bune volume în ultima sesiune – au avut închideri divergente. Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,24%, până la prețul de 2,0400 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,87 milioane lei, iar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,62%, până la prețul de 2,4200 lei/acțiune, pe o activitate de 2,02 milioane lei.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a câștigat 0,59%, până la prețul de 16,92 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,39 milioane lei. Un alt titlu preferat de investitorii instituționali nerezidenți, cel al OMV Petrom (SNP), s-a apreciat cu 1,18%, până la prețul de 0,4730 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,53 milioane lei.

Sunt mișcări care au influențat întreaga piață. Cu excepția indicelui financiar BET-FI care a suferitz un declin de 0,27%, până la prețul de 50.223,05 puncte, ceilalți indici au avut închideri pozitive: +0,27% pentru indicele compozit BE-XT, +0,76% pentru indicele energetic BET-N și +0,33% pentru indicele reprezentativ care la nivelul de 12.721,42 de puncte se găsește, sub aspect tehnic, în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55).

Bursa recuperează o treime de procent. Volumele sunt foarte mici

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
deutsche bank