SafeTech Innovations – repartizări în valoare de 14 milioane lei către acționari

SafeTech Innovations – repartizări în valoare de 14 milioane lei către acționari

Victor Gânsac, fondator SafeTech Innovations

scris 21 apr 2022

Listată la începutul anului trecut, compania de securitate cibernetică SafeTech va lansa o majorare cu acțiuni gratuite de aproape 10 milioane lei, în același timp distribuind și un dividend brut de 0,25 lei/acțiune.

Adunările Generale ale Acționarilor de la SafeTech Innovations (SAFE) au aprobat propunerile Consiliul de Administrație pentru un mix de acordare de acțiuni gratuite și dividende.

Astfel, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a aprobat, cu 78,49% din drepturile de vot, propunerea de majorare a capitalului social cu suma de 9,97 milioane lei, prin emiterea unui număr de 49,87 milioane acțiuni noi la valoarea nominală de 0,20 lei/acțiune care vor fi distribuite acționarilor înregistrați (ex-data 8 iunie) la o rată de 3 acțiuni noi acordate la fiecare titlu deținut. Astfel, după încheierea operațiunii, capitalul social va fi majorat de la 3,32 milioane lei în 16,62 milioane de acțiuni, la 13,30 milioane lei înglobat în 66,50 milioane acțiuni.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

De asemenea Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor s-a exprimat favorabil pentru repartizarea a 67,37% din profitul net de 6,15 milioane lei obținut anul trecut, respectiv suma de 4,15 milioane lei, sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut cu dată a plății 16 iunie este de 0,25 lei/acțiune, iar acesta conferă investitorilor un randament net de 1,77% dacă raportăm la ultimul preț de închidere, de 13,40 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
bursa
dividende