Bursa românească, în neclintire la deschiderea pieței

Bursa românească, în neclintire la deschiderea pieței

Sursa foto: Dgstudio / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 mar 2020

După scăderile abrupte din săptămânile trecute, sesiunea de astăzi a debutat indecis, cu principalii indici menținându-se în apropierea nivelurilor de referință și cu o activitate de tranzacționare slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre deosebire de alte ședințe care au avut debut cu deviații mari față de referința ședinței precedente și cu acumulare de ordine consistente în predeschidere, astăzi tendința este mai atenuată, iar piața pare că încearcă o calmare după furtuna bursieră antrenată de criza coronavirus. După primul sfert de oră de tranzacționare, indicele BET coboară cu puțin peste jumătate de procent până în zona de 7.250 de puncte, tras în jos de declinul de 1,16%, până la prețul de 1,7100 lei/acțiune al titlurilor Băncii Transivania (TLV), care însă cumulau schimburi sub reperul de 500.000 de lei.

Simptomatic pentru încercarea investitorilor de a stabiliza piața, acțiunile de pe locurile 2-4 în clasamentul tranzacțiilor și care împreună abia adună transferuri mai mici de 700.000 de lei, cele ale BRD Groupe Société Générale (BRD), Fondul Proprietatea (FP) și Transelectrica (TEL) sunt în staționare față de referința ședinței precedente.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
bvb
bursa
banca transilvania