BRD convoacă AGA, iar dividendul propus poartă un randament net de 13% după scăderile abrupte din ultimele săptămâni

BRD convoacă AGA, iar dividendul propus poartă un randament net de 13% după scăderile abrupte din ultimele săptămâni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 mar 2020

Consiliul de Administrație al BRD Groupe Société Générale (BRD) a convocat Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț, iar pe ordinea de zi a acesteia figurează o propundere de dividend de 1,64 lei/acțiune, cu un randament de 25 de ori mai mare decât depozitele bancare pe termen de 1 an oferite de aceeași bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de căderile bursiere din ultimele 2 săptămâni, investitori de la Bursa de Valori București reclamau prețuri mari și lipsa de oportunități de investiții. „Parcă am o durere să cumpăr la prețurile astea. Sunt exagerate. Odată și odată trebuie să vină momentul adevărului”, declara pentru Profit.ro la jumătatea lunii trecute, Gabriel Iliescu, investitor cu mare experiență pe piața locală și cu portofoliu relevant la BVB.

Turbulențele financiare internaționale antrenate de pandemia coronavirus a generat și pe bursa locală o cădere de 22% a cotațiilor, iar în acest context multe din dividendele propuse apar ca având iarăși randamente atractive.

EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ

Este și cazul BRD Groupe Société Générale (BRD) care în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor convocată pentru data de 23 aprilie are propunerea unui dividend brut de 1,64 lei/acțiune, care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de piață de 12,38 lei/acțiune, poartă un randament net de 13,05%, față de dobânzile pe termen de 1 an oferite de BRD deponenților la o dobândă de 0,50%.

Dividendul de pe masă este atractiv și este în măsură să aducă lichiditate pe măsură ce tranzacțiile se vor consuma înrre cei care vor să îl încaseze și se așteaptă la o replicare a profitului băncii și pentru anii următori și cei care se tem de că pandemia poate trage economiile lumii în recesiune, inclusiv cea românească și în care instituțiile locale să parcurgă un nou ciclu de credite neperformante, fără returnări de cash către acționari.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
bvb
bursa
dividende