Bursa se retrage cu jumătate de procent. Replieri importante pentru acțiunile Băncii Transilvania și TeraPlast

Bursa se retrage cu jumătate de procent. Replieri importante pentru acțiunile Băncii Transilvania și TeraPlast

Sursa foto: Engdao Wichitpunya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 oct 2021

Deși la New York Stock Exchange indicii au cucerit noi maxime, la BVB tendința a fost corectivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ziua de tranzacționare la Bursa de Valori București a debutat cu accederea la tranzacționare a emisiunii de obligațiuni corporative de 25,00 milioane lei a BRK Financial Group (BRK26) care a adunat transferuri cu puțin peste 700.000 de lei într-o sesiune în care, în cea mai mare parte a orarului, titlurile s-au tranzacționat sub valoarea nominală.

Pe același segment al instrumentelor cu venit fix, titlurile de stat denominate în euro scadente în decembrie 2025 (R2512AE) au însumat schimburi în echivalent 5,72 milioane lei.

GRAFIC Tesla urcă la un nou record istoric și depășește, în premieră, 1 trilion de dolari capitalizare CITEȘTE ȘI GRAFIC Tesla urcă la un nou record istoric și depășește, în premieră, 1 trilion de dolari capitalizare

Intensitate a existat și în piața de acțiuni, al cărei rulaj a fost de 57,61 milioane lei (11,64 milioane euro), concentrat în proporție de 61,03% pe cele mai lichide 3 acțiuni, toatre cu închideri negative: -1,38%, până la prețul 2,5100 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avut o activitate de 17,58 milioane lei, -0,51%, până la prețul de 0,4875 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat volume echivalente cu 9,70 milioane lei, și -3,27%, până la prețul de 1,2420 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au cumulat tranzacții de 7,87 milioane lei.

În ultimul caz, investitorii au reacționat la raportarea trimestrială a producătorului de materiale de construcții. A fost și cea mai mare deviere față de referință între titlurile cu activitate semnificativă. Au fost marcări de profituri după un avans consistent de la anunțul FTSE Russell privind includerea acestui simbol în structura indicelui pentru piețe emergente al agenției de evaluare financiară. Corecția survine în pofida unui rezultat financiar bun la 9 luni, respectiv un profit net de 43,25 milioane lei, de 3,8 ori mai mare decât cel obținut în perioada similară a anului trecut.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Transgaz CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Transgaz

Sunt mișcări care, alături de deprecierea cu 1,92%, până la prețul de 18,42 lei/acțiune, a titlurilor BRD Groupe Société Générale (BRD) și de replierea de 0,44%, până la prețul de 22,40 lei/acțiune, a titlurilor MedLife (M) au dictat direcția generală a pieței: -0,54% pentru indicele compozit BE-XT, -0,24% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.473,05 puncte, și -0,55% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.736,80 puncte nu s-a depărtat foarte mult de maximul istoric atins pe data de 8 octombrie.

Bursa se retrage cu jumătate de procent. Replieri importante pentru acțiunile Băncii Transilvania și TeraPlast

Pe contrasens față de restul pieței, indicele energetic BET-NG a avut un avans de 0,16%, tras în sus de creșterea de 1,21%, până la prețul e 37,75 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG) care au adunat transferuri de 3,21 milioane lei, și de câștigul de 0,74%, pânpă la prețul de 41,00 lei/acțiune, a titlurilor Nuclearelectrica (SNN) care au avut un rulaj de 2,34 milioane lei.

Tot într-o notă pozitivă, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 0,11%, până la prețul de 1,7640 lei/acțiune, pe transferuri de 1,97 milioane lei. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a m,ai fost depășit și de titlurile Transport Trade Services (TTS) care au staționat la prețul de 21,65 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast