Bursele europene au închis cu o evoluție mixtă, dar indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat în ianuarie cu 1,5%

Bursele europene au închis cu o evoluție mixtă, dar indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat în ianuarie cu 1,5%
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2024

Bursele europene au închis miercuri cu o evoluție mixtă, investitorii analizând rezultatele financiare ale companiilor și așteptând decizia Rezervei Federale din SUA privind politica monetară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat ziua cu o creștere de 0,1%, după ce î marți a închis la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani. Acțiunile din sectorul auto au înregistrat o creștere de 1,1%, în timp ce acțiunile din sectorul retail au scăzut cu peste 2,1%, scrie News.ro.

Indicele Stoxx 600 a consemnat un avans de aproximativ 1,5% în luna ianuarie, conform datelor LSEG.

OMV vrea să acorde același dividend ca anul trecut: 5,05 euro/acțiune. Ce va face Petrom? CITEȘTE ȘI OMV vrea să acorde același dividend ca anul trecut: 5,05 euro/acțiune. Ce va face Petrom?

O serie de rezultate ale companiilor au fost publicate înainte de deschiderea pieței, de la firme farmaceutice precum Novo Nordisk și Novartis, la bănci precum Santander și retailerul H&M.

Acțiunile Novo Nordisk au înregistrat o creștere de peste 3%, după ce compania daneză a depășit așteptările în contextul cererii crescute pentru medicamentul pentru pierderea în greutate Wegovy și medicamentul pentru diabet Ozempic.

În schimb, acțiunile H&M au înregistrat o scădere de peste 12%, deoarece compania a făcut un anunț surpriză privind noul CEO și a ratat prognoza pentru profitul operațional.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,4%. CAC 40 al bursei din Paris cu 0,27%, în timp ce FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 0,47%. Indicele itaian FTSE MIB a crescut cu 0,4%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a avansat cu 0,38%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni