Bursele europene au închis în creștere, după ce BCE și Banca Angliei au menținut dobânzile, iar Fed a semnalat reduceri

Bursele europene au închis în creștere, după ce BCE și Banca Angliei au menținut dobânzile, iar Fed a semnalat reduceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2023

Bursele europene și-au revenit joi, deoarece investitorii au reacționat pozitiv la semnalul Rezervei Federale din SUA că vor avea loc reduceri ale ratei dobânzii de referință de anul viitor, în timp ce Banca Centrală Europeană și Banca Angliei le-au lăsat neschimbate, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,9%, iar în timpul tranzacțiilor a atins cel mai ridicat nivel din ianuarie 2022, scrie News.ro.

DECIZIE Guvernul a majorat punctul de amendă pentru contravențiile de circulație CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a majorat punctul de amendă pentru contravențiile de circulație

Acțiunile miniere au crescut cel mai mult, cu 3%, și aproape toate sectoarele și bursele majore au terminat ziua în teritoriu pozitiv.

Acțiunile companiilor de asigurări au contrazis tendința pozitivă, cu o scădere cu 1,8%.

Miercuri, Comitetul Federal pentru Piața Deschisă al Rezervei Federale a menținut ratele dobânzilor neschimbate, într-un interval cuprins între 5,25% și 5,5%, în conformitate cu așteptările Wall Street.

Încrederea pieței a fost în creștere, după ce factorii de decizie politică monetară din SUA au stabilit cel puțin trei reduceri de dobândă anul viitor.

Pe Wall Street, indicele Dow a urcat la un nou record, deoarece investitorii au fost încurajați, de asemenea, date economice mai puternice, în timp ce acțiunile din Hong Kong au condus peste noapte la o creștere a piețelor de acțiuni din Asia-Pacific.

OTE anunță cu cine îl va înlocui pe CEO-ul Michael Tsamaz CITEȘTE ȘI OTE anunță cu cine îl va înlocui pe CEO-ul Michael Tsamaz

Investitorii din Europa și-au concentrat joi atenția asupra deciziilor de politică monetară luate de Banca Centrală Europeană și Banca Angliei, ambele au optat pentru menținerea ratelor dobânzilor neschimbate.

Indicele german DAX a contrais tendința generală și a scăzut cu 0,08%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 0,6%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,33%, iat FTSE MIB al bursei italiene cu 0,21%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni