Bursele europene au închis în scădere, trase în jos de date privind inflația din SUA

Bursele europene au închis în scădere, trase în jos de date privind inflația din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2024

Bursele europene au închis joi în scădere, deoarece investitorii au evaluat un indicator cheie al inflației din SUA, pentru februarie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,2%, reducând câștigurile prudente de dimineață.

CONFIRMARE Romgaz cumpără parcuri fotovoltaice și/sau eoliene CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Romgaz cumpără parcuri fotovoltaice și/sau eoliene

Acțiunile companiilor din mass-media au încheiat sesiunea cu 0,7% mai sus, în timp de componenta sectorului minier a scăzut cu 1,4%, scrie News.ro.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,11%, CAC 40 al bursei franceze a urcat cu 0,29%, în timp ce FTSE 100, al bursei din Londra, a pierdut cu 0,37%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,29%, iar indicele IBEX al bursei din Madrid a scăzut cu 0,66%.

Indicele prețurilor de producție din SUA, care măsoară inflația angro, a fost publicat înaintea sesiunii de tranzacționare din SUA. Indicatorul a crescut cu 0,6%, peste prognoza de 0,3% de la Dow Jones și o creștere de 0,3% în ianuarie.

Raportul PPI este ultimul set important de date economice care va fi publicat înainte de următoarea reuniune de politică monetară a Rezervei Federale din SUA, din 19-20 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni