BVB – dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite

BVB – dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mar 2024

Compania care operează sistemul bursei românești va acorda un titlu gratuit nou-emis la fiecare 10 acțiuni deținute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB) a convocat pentru 24-25 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pe ordinea de zi figurând și propunerea privind repartizarea profitului net de 21,83 milioane lei obținut în anul 2023, al listării Hidroelectrica (H2O). Astfel, suma de 1,26 milioane lei va fi direcționată spre rezerva legală, iar 12,52 milioane lei vor pleca spre acționari sub formă de dividende într-o rată de distribuție de 57,35%.

Valoarea dividendului brut cu dată a plății 29 august este de 1,5550 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 62,80 lei/acțiune, al titlurilor cu simbolul BVB, acesta oferă acționarilor un randament de 2,28%.

Dividend cu randament de 7% de la Conpet. Câți bani iau fondatorii Dedeman CITEȘTE ȘI Dividend cu randament de 7% de la Conpet. Câți bani iau fondatorii Dedeman

Nu este singura modalitate de aducere de valoare către acțioanri. Pentru suma de 8,05 milioane lei trecută la capitolul rezerve din profit, Bursa de Valori București va face și o majorare de capital cu acțiuni gratuite, suspusă spre aprobare în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor.

Astfel, vor fi emise aproximativ 804.000 de acțiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei/acțiune care ar urma să fie distribuite acționarilor existenți într-un regim de alocare de 1 titlu dobândit gratuit la fiecare 10 acțiuni deținute. Data plății pentru acțiunile gratuite ar urma să fie 5 septembrie.

De asemenea, tot în AGEA este supusă spre aprobare derularea unui program de răscumpărare pentru un număr de aproape 86.000 de titluri proprii, echivalentul a 1,1% din capitalul social. Titlurile doibândite de societate ar urma să fie distribuite către personalul grupului BVB în cadrul unui plan de acorare de opțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
dividende