Capitalizarea Apple a ajuns la un record de 802 miliarde dolari. Compania a câștigat peste 100 miliarde dolari capitalizare în mai puțin de trei luni

Capitalizarea Apple a ajuns la un record de 802 miliarde dolari. Compania a câștigat peste 100 miliarde dolari capitalizare în mai puțin de trei luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mai 2017

Acțiunile Apple sunt tranzacționate astăzi la noi valori record, capitalizarea gigantului american depășind pragul de 802 miliarde de dolari, cu aproape 5 miliarde de dolari peste valoarea atinsă la închiderea de ieri. Compania fondată de Steve Jobs, Ronald Wayne și Steve Wozniak a câștigat peste 100 de miliarde de dolari capitalizare în mai puțin de trei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea de piață a Apple a depășit ieri, pentru scurt timp, nivelul de 800 miliarde de dolari, pentru prima dată în istoria companiei, după ce fondul Berkshire Hathaway al miliardarului Warren Buffett a anunțat că și-a majorat participația la companie cu mai mult de 12 miliarde dolari în primul trimestru al anului, scrie MarketWatch.

La finele lunii martie, investițiile Berkshire la Apple se ridicau la 19,2 miliarde dolari, comparativ cu o valoare de 7,1 miliarde dolari consemnată la 31 decembrie 2016, potrivit raportului trimestrial al Berkshire. Participația la Apple este a doua ca importanță în portofoliul Berkshire, după deținerea la banca americană Wells Fargo, în valoare de 27,8 miliarde dolari.

Warren Buffett și-a lichidat o treime din deținerea de la IBM. „Nu mai valorizez compania la fel ca în urmă cu 6 ani”, spune investitorul legendar CITEȘTE ȘI Warren Buffett și-a lichidat o treime din deținerea de la IBM. „Nu mai valorizez compania la fel ca în urmă cu 6 ani”, spune investitorul legendar

În funcție de prețul de la închiderea din 31 martie, Berkshire deținea la finele primului trimestru circa 133,65 milioane de acțiuni Apple, sau 2,6% din totalul de circa 5,21 miliarde de acțiuni ale companiei din Cupertino.

Informațiile privind majorarea participației deținute de Berkshire au împins acțiunile Apple la prețul record de 153,70 dolari/unitate în timpul tranzacțiilor de luni, capitalizarea companiei depășind 801,3 miliarde dolari intraday. Prețul acțiunilor a coborât până la 153,01 dolari la închidere, cotație ce evaluează Apple la 797,7 miliarde dolari.

Astăzi, acțiunile Apple au deschis la 153,87 dolari/unitate și au atins un maxim intraday de 154,88 dolari/unitate. În jurul orei 19:05 (12:05 la New York), titlurile companiei se tranzacționau la 154,05 dolari/unitate, preț ce evaluează Apple la 802,6 miliarde dolari, cu 4,9 miliarde dolari peste valoarea de piață de ieri și cu mai mult de 100 miliarde dolari peste capitalizarea înregistrată pe 13 februarie, când capitalizarea companiei a revenit peste pragul de 700 miliarde dolari pentru prima dată din 2015.

Pentru a obține o capitalizare de 800 miliarde de dolari la închidere, cotația acțiunilor trebuie să rămână peste nivelul de 153,44 dolari/unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actiuni
capitalizare
warren buffett
berkshire hathaway