Acțiunile Apple sunt tranzacționate la niveluri record, după ce Goldman Sachs a ridicat prețul-țintă. Cea mai valoroasă companie din lume a sărit de 701 miliarde dolari capitalizare

Acțiunile Apple sunt tranzacționate la niveluri record, după ce Goldman Sachs a ridicat prețul-țintă. Cea mai valoroasă companie din lume a sărit de 701 miliarde dolari capitalizare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 feb 2017

Acțiunile Apple s-au apreciat puternic luni și ar putea închide tranzacțiile de astăzi la un nou nivel record, după ce analiștii Goldman Sachs au revizuit în urcare prețul țintă pentru titlurile companiei, pe fondul așteptărilor optimiste referitoare la următoarea generație de iPhone. Capitalizarea Apple a revenit peste pragul de 700 miliarde dolari pentru prima dată din 2015, ecartul dintre cea mai valoroasă companie din lume și ocupanta poziției a doua majorându-se la mai mult de 122 miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul acțiunilor Apple era în creștere cu aproximativ 1,2% în jurul orei 18:40 (ora României), la 133,64 dolari/unitate, peste cotația record de 133 dolari consemnată la închiderea ședinței din 23 februarie 2015. La acest preț, compania din Cupertino este evaluată la 701,14 miliarde dolari, cu 122,2 miliarde dolari mai mult decât compania-mamă a Google, Alphabet, a cărei capitalizare în funcție de cotația de la aceeași oră se ridică la 578,94 miliarde dolari. Locul al treilea este ocupat de Microsoft, cu o valoare de piață de 498,42 miliarde dolari.

Evoluția de astăzi are loc în contextul în care analiștii Goldman Sachs au ridicat prețul țintă pe acțiunea Apple la 150 dolari, de la 133 dolari anterior, preț care reflectă “ o încredere crescută” că “noi caracteristici majore” ale următorului iPhone vor declanșa un val puternic de vânzări, potrivit unei note a băncii americane, citate de MarketWatch.

Ce ne așteaptă în acest an în materie de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Ce ne așteaptă în acest an în materie de smartphone-uri

Apple aniversează în acest an 10 ani de la lansarea primului model de iPhone, iar analiștii Goldman Sachs se așteaptă la noutăți semnificative, printre care tehnologii pentru realitate augmentată, pentru modelul ce va fi prezentat în septembrie.

Acțiunile Apple s-au apreciat cu 41% în ultimele 12 luni, peste creșterea de 27% înregistrată la nivelul indicelui Dow Jones.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actiuni
goldman sachs
pret tinta
capitalizare