Rezervele de numerar ale Apple au crescut la aproape 257 miliarde dolari

Rezervele de numerar ale Apple au crescut la aproape 257 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mai 2017

Apple și-a majorat uriașa rezervă de numerar cu peste 10 miliarde de dolari în primele trei luni, pînă la 256,8 miliarde de dolari, sumă de aproape 7 ori mai mare decât valoarea rezervelor valutare ale României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lichiditățile de care dispune Apple, depozitate în proporție de peste 90% în subsidiarele din afara SUA, departe de mâna Fiscului american, depășesc valoarea de piață a unor companii precum General Electric (GE), ocupanta locului 12 în indicele S&P 500, cu o capitalizare de 252,6 miliarde dolari, AT&T, Wal-Mart Stores sau Procter&Gamble.

Cu excepția perioadei aprilie-iunie 2016, rezervele de numerar ale Apple au crescut în fiecare trimestru în ultimii trei ani, reprezentând în prezent aproximativ o treime din valoarea de piață a gigantului american.

CE organizează concursuri cu premii și o vânătoare de proiecte în campania “Europa în regiunea mea“ CITEȘTE ȘI CE organizează concursuri cu premii și o vânătoare de proiecte în campania “Europa în regiunea mea“

Apple a anunțat marți încetinirea vânzărilor de iPhone în trimestrul fiscal încheiat la 1 aprilie, de la 51,19 milioane de unități la 50,76 milioane de unități, însă veniturile și profitul au crescut, susținute de cererea “robustă” pentru telefonul premium iPhone 7 Plus, potrivit raportului financiar al companiei din Cupertino.

Acțiunile companiei sunt în scădere cu 1,2% înainte de deschiderea ședinței de tranzacționare de astăzi, până la 145,68 dolari/unitate, preț care evaluează Apple la circa 764,8 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
rezerve numerar
lichiditati