Clinicile Dr. Leahu cresc și la vreme de pandemie în pregătirea listării la bursă. Spațiu de extindere într-o piață atomizată. „Stomatologia a rămas la parterul blocului față de restul.” Investiție la Londra - Deocamdată multe hârtii pentru un lockdown

Clinicile Dr. Leahu cresc și la vreme de pandemie în pregătirea listării la bursă. Spațiu de extindere într-o piață atomizată. „Stomatologia a rămas la parterul blocului față de restul.” Investiție la Londra - Deocamdată multe hârtii pentru un lockdown
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mai 2021

Folosind banii accesați prin piața de capital prin emiterea de obligațiuni și includerea în acționariat a unui fond de private equity, rețeaua de clinici dentare condusă de doctorul Ionuț Leahu deschide noi centre la Ploiești, Sibiu, Cluj-Napoca și Galați. Planul de business pe 5 ani vizează aducerea la cota BVB a acțiunilor până la finalul intervalului. CEO-ul firmei spune că este loc de creștere și din acel moment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Venind la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București prin obligațiunile în valoare de 10 milioane lei emise de societatea Implant Expert DSO, clinicile dentare doctor Leahu vizează și listarea acțiunilor în perspectiva unui plan de creștere într-o piață a serviciilor stomatologice unde 80% din acesta este reprezentată de câte un medic ce are scaunul lui.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anul de pandemie 2020 a aruncat societatea pe pierdere, dar CEO-ul Ionuț Leahu declară pentru Profit.ro că pierderea a fost asumată de la început. Aceasta rezultă din asigurarea unor servicii inclusiv pe perioada stării de urgență 15 martie – 15 mai 2020 și în care mai mulți angajați au fost plătiți integral deși firma a avut abia 5% din cifra de afaceri pe care o are în mod normal.

Au venit americani la Fondul Proprietatea CITEȘTE ȘI Au venit americani la Fondul Proprietatea

„Am fost singura rețea care a ținut deschis în starea de urgență”, susține doctorul Leahu, spunând că în unele județe au reprezentat singura prezență stomatologică într-un răstimp în care și la stat s-au oprit serviciile. „Noi am înțeles că, ținând deschis pentru urgențe, vom avea pierdere; am făcut-o conștient, ne-am asumat această pierdere.”

Minimul de vizite a fost în aprilie, după care clienții au început să revină. Pacienții s-au călit la știrile negative despre noul coronavirus și au înțeles că este siguranță la clinicile care nu au avut incidente nici în perioada de stării de urgență. Creșterea fluxului de clienți s-a accelerat în iulie, după care s-a temperat în toamnă, iar de la începutul anului ascensiunea s-a reluat și este constantă.

Fondurile de pensii administrate NN depășesc reperul unei dețineri de 5% din acțiunile Alro. Alerte în piață cu privire la reducerea free-float-ului real pe bursă CITEȘTE ȘI Fondurile de pensii administrate NN depășesc reperul unei dețineri de 5% din acțiunile Alro. Alerte în piață cu privire la reducerea free-float-ului real pe bursă

În anul 2020, clinicile doctorul Leahu au avut 15.000 de clienți conform unei raportări către Bursă, iar la aceasta un aport important o are mediul online unde pe portalul său, compania are 1,70 milioane de vizitatori într-un an.

În paralel au continuat eforturile de extindere, ultimul obiectiv anunțat fiind investiția de 500.000 de euro pentru 8 cabinete la Ploiești care a ridicat numărul cabinetelor la 114 unități. În derulare este o nouă investiție la Galați, dar și la Cluj-Napoca unde pe lângă 18 cabinete va funcționa un bloc operator, un laborator de tehnică dentară și un centru de pregătire a cadrelor medicale care este conectat la mediul universitar local. Până la finalul intervalului ar urma să fie deschise 10 centre, conform planului de business.

Resurse de la investitori pentru seceta din pandemie

Combustibilul pentru continuarea investițiilor a fost asigurat din resursele accesate prin emisiunea obligatară din 2019 și scadentă în 2022. „Dacă nu am fi ieșit cu obligațiuni, noi am fi avut o pauză și asta nu ne-ar fi reprezentat. Noi suntem fără oprire în această expansiune încă din 2012”, spune doctorul Leahu.

Fondul miliardarului \ CITEȘTE ȘI Fondul miliardarului "vultur" Paul Singer și-a majorat substanțial participația la Twitter, profitând de prăbușirea acțiunilor

În același timp, clinicile au primit în acționariat fondul de private equity Morphosis Capital, cu o deținere de 25,5%. Deschiderea către piață va include o listare pe piața reglementată de la BVB în 2025-2026 la finele planului de business pe 5 ani elaborat anul trecut. Chiar și după momentul intrării la tranzacționare este loc de creștere, conform CEO-ului companiei: „Cu toată investiția noastră și cu toată creșterea noastră noi o să ajungem la o cotă de piață de 3-3,5%. Noi putem să creștem în piața asta până la 10% cotă de piață.”

Investiție la Londra. Deocamdată multe hârtii pentru un "lockdown"

O dimensiune de extindere este și la nivel internațional, clinicile doctor Leahu deschizând deja o primă operațiune la Londra. Aceasta va reprimi pacienții începând din luna iunie, după o etapă de suspendare a serviciilor în perioada de „lockdown”. Reglementarea face ca astfel de proiecte să fie dificile. „Trebuie să completezi foarte multe hârtii; toată lumea trebuie să cunoască procedurile. (...) Absolut totul trebuie să fie scris, inclusiv discuția cu pacientul”, spune medicul.

VIDEO Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt! CITEȘTE ȘI VIDEO Noutatea bursieră a începutului de deceniu: trading-ul de gloată. GameStop și de la capăt!

Pe de altă parte, experiența internațională va ajuta la dezvoltarea în ansamblu a business-ului. Doctorul Leahu menționează că a făcut o separare a bugetelor pentru ca aripa internațională să fie sustenabilă și să crească din propriile ei resurse.

Lăsați copiii să vină la Casă!

Spațiu de extindere pentru industria privată stomatologică ar fi printr-o accesare mai largă a resurselor adunate de Casa de Asigurări de Sănătate. În prezent, aceasta face alocări limitate de 1.800 de lei pe medic pe lună. Sunt bani care se epuizează după primele 2 zile ale intervalului, de regulă către copii.

Faptul că „stomatologia a rămas la parterul blocului față de restul medicinei” este și urmare a fluxurilor reduse dinspre Casă, mai spune doctorul Leahu. El vede perspective pentru derularea unui program mai amplu de asistență stomatologică pentru copii care să asigure un punct bun de plecare pentru sănătatea dentară a noilor generații. Doctorul Leahu încearcă să se așeze mai bine în bloc-start-uri și pentru un astfel de moment posibil în viitor, printr-o mai bună acoperire regională. „Bătălia noastră principală este să construim infrastructură”, conchide acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
dtcor leahu
obligatiuni
bvb
bursa