Morphosis Capital investește în Clinicile Dentare Dr. Leahu și vizează deschiderea a încă 20 de noi unități medicale

Morphosis Capital investește în Clinicile Dentare Dr. Leahu și vizează deschiderea a încă 20 de noi unități medicale
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2020

Morphosis Capital Fund I, fond de private equity axat pe companii mici și mijlocii românești, investește în rețeaua de clinici stomatologice Clinicile Dentare Dr. Leahu, preluând o participație minoritară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Infuzia de capital este estimată că va contribui la extinderea accelerată a clinicilor dentare Dr. Leahu pe întreg teritoriul României. Cele două entități și-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unități medicale.

Play TV, un nou serviciu de televiziune smart, lansat în România CITEȘTE ȘI Play TV, un nou serviciu de televiziune smart, lansat în România

O parte din infuzia de capital de la Morphosis Capital va fi investită în centrul de pregătire a medicilor și în programul de rezidențiat.

„Criza sanitară a afectat profund sistemul de sănătate, inclusiv industria stomatologică. Totodată, a accentuat importanța furnizării celor mai înalte standarde în materie de siguranță a actului medical, care a rămas o prioritate pentru noi, inclusiv în starea de urgență, când am fost singura rețea cu clinici stomatologice deschise în șase județe” a declarat Ionuț Leahu, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Acesta a mai adăugat că „menținem invitația deschisă pentru clinicile stomatologice independente din întreaga țară pentru a se alătura rețelei noastre”.

În 2019, rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu a înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, o creștere de 69% față de anul 2018.

Fondată în 2011 de Dr. Ionuț Leahu, specialist în implantologie dentară, Clinicile Dentare Dr. Leahu acoperă acum cele mai multe orașe din România. Rețeaua numără 96 de cabinete, disponibile în 13 clinici prezente în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași și o clinică în afara țării, la Londra. În cadrul fiecărei unități medicale funcționează mai multe cabinete stomatologice și este integrat cel puțin un centru digital de radiologie dentară.

Investiția în Clinicile Dentare Dr. Leahu marchează a treia tranzacție pentru Morphosis Capital, care investește între cinci și zece milioane de euro pe tranzacție în companii mici și mijlocii românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
morphosis capital fund i
clinicile dentare dr. leahu