Compa Sibiu distribuie sub formă de dividende o cincime din profitul net al anului trecut

Compa Sibiu distribuie sub formă de dividende o cincime din profitul net al anului trecut
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 mar 2024

Producătorul de componente auto Compa vizează acorarea unui dividend brut de 0,00705 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Compa Sibiu (CMP) a convocat pentru 25-26 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și un punct privind distribuirea profitului net de 7,67 milioane lei. Astfel, suma de 6,14 milioane lei ar urma să fie alocată pentru surse proprii de dezvoltare, în timp ce 1,53 milioane lei ar urma să plece către acționari sub formă de dividende.

Aceasta înseamnă o rată de distribuție de 19,94%, mult sub ceea ce este cutuma pe piața de capital românească. Dividendul brut cu dată a plății 14 iunie este de 0,00705 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 0,7240 lei/acțiune, acesta conferă acționarilor un randament de 0,90%.

Chimcomplex – cădere de profit în cea mai gravă recesiune a industriei chimice europene din ultimele 6 decenii. „Fără industrie, Europa se va prăbuși!” CITEȘTE ȘI Chimcomplex – cădere de profit în cea mai gravă recesiune a industriei chimice europene din ultimele 6 decenii. „Fără industrie, Europa se va prăbuși!”

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor va fi supus spre aprobare plafonul de 40,00 milioane euro pentru angajarea sau prelungirea unui cuantum total de credite de investiții, leasing, scrisori de garanție bancară și linii de credit. Compania avea la 31 dcembrie 2023 datorii totale de 190,59 milioane lei.

Compania a lansat anul trecut un hotel în Sibiu sub marca Mercure, pentru care are un acord cu Accor. De asemenea, board-ul a mandatat conducerea executivă pentru pregătirea demersurilor de divizare a societății în sensul separării activității imobiliare de obiectul de activitate de bază din producția de componente auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
compa
bvb
bursa
auto
dividende