Evergent Investments, care a raportat o creștere explozivă de profit pentru 2023, își majorează participația la mWare

Evergent Investments, care a raportat o creștere explozivă de profit pentru 2023, își majorează participația la mWare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 mar 2024

Fosta SIF Moldova, care și-a majorat cu un sfert activele anul trecut, își mărește expunerea pe o companie cu activitate în domeniul inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evergent Investments (EVER), în strategia sa de investiții pe segmentul de private equity, își majorează la 10% deținerea la compania românească de software mWare Solutions, prin participarea la o nouă rundă de majorare a capitalului social.

mWare Solutions are activitate în domeniul inteligentei artificiale și Big Data, compania fiind poziționată avantajos pentru a beneficia de oportunitățile create de revoluția tehnologică.

Evergent Investments a raportat creșterea cu 72,77% a profitului net, la 203,75 milioane lei anul trecut, de la 117,93 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Este o performanță obținută în contextul în care societatea și-a dublat câștigul net din vânzarea activelor financiare, la 79,02 milioane lei, de la 35,08 milioane lei.

Afacerile dezvoltatorului cartierelor Greenfield și Luxuria din București au frânat puternic CITEȘTE ȘI Afacerile dezvoltatorului cartierelor Greenfield și Luxuria din București au frânat puternic

De asemenea, în același interval de raportare, veniturile brute din dividende au crescut cu 18,74%, la 143,42 milioane lei, de la 120,78 milioane lei, iar veniturile din dobânzi au urcat cu 39,77%, la 9,91 milioane lei, de la 7,09 milioane lei.

Investiția Evergent în mWare este într-un sector de IT care reprezintă 7,5% din Produsul Intern Brut al României și care ar urma să beneficieze de rate de creștere cu 2 cifre în anii următori beneficiind de alocarea bugetară de 1,88u miliarde euro pentru componenta de „transformare digitală” a programului european PNRR.

MedLife încheie anul 2023 pe pierdere CITEȘTE ȘI MedLife încheie anul 2023 pe pierdere

La data de 31 decembrie 2023, Evergent Investments avea active totale de 2,94 miliarde lei, cu 24,57% mai mari decât cele de 2,36 miliarde lei de la sfârșpitul anului 2022, dinamică în contextul anului de creșteri bursiere de la BVB care a adus un câștig de o treime pentru indicele reprezentativ BET.

Evergent Investments este listată la cota Bursei de Valori București, unde, sub denumirea SIF Moldova (SIF2), și-a consumat perioada de glorie – cu capitalizare-record și în prezență în topul lichidității – în „boom”-ul bursier al anilor 2005-2007. În prezent, societatea a coborât ca relevanță în tabloul general al bursei și rar titlurile sale depășesc un reper al transferurilor de 1 milion de lei. La ultima cotație de închidere, de 1,2200 lei/acțiune, societatea are o valoare de piață de 1,17 miliarde lei (236,02 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent investments
bvb
bursa