CONFIRMARE Biofarm vinde imobilul deținut în centrul Capitalei, lângă spitalul Grigore Alexandrescu, pentru 5 milioane de euro, cât 5% din activele totale

CONFIRMARE Biofarm vinde imobilul deținut în centrul Capitalei, lângă spitalul Grigore Alexandrescu, pentru 5 milioane de euro, cât 5% din activele totale
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 aug 2023

Într-o tranzacție echivalentă cu 5% din activele totale, producătorul de medicamente Biofarm întrăinează un imobil către societatea Iancu de Hunedoara Residence.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vine cash pe bilanțul Biofarm (BIO), societate unde actioner majoritar este SIF Muntenia (SIF4), cu o participație de 51,57%. Consiliul de Administrație al companiei a notificat investitorii de pe bursă că a semnat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare având ca obiect înstrăinarea pentru suma de 5 milioane de euro a imobilului deținut în Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 40.42 către societatea Iancu de Hunedoara Residence sau către o altă persoană fizică sau juridică afiliată acesteia.

Contractul propriu-zis  urmează să fie semnat după aprobarea în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor. Suma care ar urma să fie încasată este echivalentul a mai mult de o treiume din profitul net de 70,92 milioane lei obținut anul trecut și aporpiată de valoarea dividendelor de 29,56 milioane lei pe care acționarii urmează să le încaseze în contul acestui câștig la data plății de 8 septembrie.

TTS semnează un contract de transport cu Liberty Galați de 31 milioane euro pe 3 ani, cât o șesime din afacerile anului trecut. Compania a câștigat și din tranzitul mărfurilor ucrainene CITEȘTE ȘI TTS semnează un contract de transport cu Liberty Galați de 31 milioane euro pe 3 ani, cât o șesime din afacerile anului trecut. Compania a câștigat și din tranzitul mărfurilor ucrainene

Profit.ro a anunțat, în aprilie 2020, că Biofarm vrea să demoleze fosta fabrică Industria Chimico-Farmaceutică nr. 2 din apropierea spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu, cu scopul valorificării terenului prin vânzare sau dezvoltare imobiliară. Fosta platformă de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara 40-42 esra de mult timp abandonată și considerată de Biofarm drept investiție imobiliară. Valoarea de înregistrare în contabilitate a terenului este 11,3 milioane lei. Producătorul obținuse atunci certificat de urbanism necesar desființării construcțiilor existente și construirii unui imobil cu funcțiune mixtă cu două subsoluri, demisol, parter și opt etaje.

Proprietatea este delimitată pe latura sudică de clădirea de birouri HQ Victoriei, construită în 2009 de antreprenorul Ionuț Dumitrescu. Imobilul, în suprafață de 9.000 metri pătrați, a fost vândut, în 2012, fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro. La 100 de metri distanță se află și turnul de birouri Crystal Tower, sediul central al ING Bank, vândut în 2018 de omul de afaceri Michael Stanciu miliardarului ceh Petr Kellner pentru circa 40 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI Banca Transilvania vizează lansarea de obligațiuni cu valoare de până la 1,5 miliarde euro în următorii 5 ani. Societatea vine cu dividende

Activele totale ale Biofarm se ridicau, la data de 30 iunie, la 496,46 milioane lei, în urcare cu 6,41% față de cele 466,53 milioane lei de la finalul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au avansat cu 10,83%, la 95,85 milioane lei, de la 86,48 milioane lei.

Biofarm este listată la cota Bursei de Valori București și este controlată în proporție de 88,32% în concertare de SIF Muntenia (SIF4) și Lion Capital (LION), ultima cu mai multe mutări imobiliare interesante în piața din București. La ultimul preț de închidere, de 0,7100 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei este de 699,61milioane lei (141,41 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
biofarm
sif muntenia
bvb
bursa
lion capital
dividende