Vânzările de la Turism Felix și IAMU Blaj ridică profitul net semestrial al SIF5 la aproape 30 milioane euro. Peste o treime din dețineri sunt reprezentate de acțiunile Banca Transilvania și BRD

Vânzările de la Turism Felix și IAMU Blaj ridică profitul net semestrial al SIF5 la aproape 30 milioane euro. Peste o treime din dețineri sunt reprezentate de acțiunile Banca Transilvania și BRD

Sursa foto: Marcus Miranda | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 aug 2023

Infinity Capital Investments, fosta SIF Oltenia, raportează pentru prima jumătate a acestui an creșteri explozive ale veniturilor și profitului în contextul înstrăinării unor participații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Demersurile sistematice pentru vânzarea unor active se răsfrâng favorabil în bilanțul Infinty Capital Investments (SIF5). Societatea raportează la 6 luni venituri totale de 158,46 milioane lei, de 5,5 ori mai mari decât cele de 28,89 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

Tranzacțiile prin care emitentul a vândut participațiile Turism Felix (TUFE) și IAMU Blaj, cu valori de 44,56 milioane lei, și, respectiv 18,84 milioane lei cântăresc decisiv în această performanță. Ultimul demers cu succes al Infinity este întrăinarea pentru suam de 875.000 de lei a unui activ din Târgoviște.

Contractele din nordul Europei aduc explozie de profit pentru Șantierul Naval Orșova CITEȘTE ȘI Contractele din nordul Europei aduc explozie de profit pentru Șantierul Naval Orșova

În același interval de raportare, cheltuielile totale au scăzut cu 18,25%, la 6,85 milioane lei, de la 8,38 milioane lei, astfel încât profitul net semestrial se ridică la 144,05 milioane lei, fiind de aproape 8 ori mai mare decât cel de 18,43 milioane lei de la S1 2022.

La data de 30 iunie, Infinity avea un activ total de 2,35 miliarede lei și un activ net de 2,21 miliarde lei. Din acesta, cea mai importantă participație, în echivalent 510,51 milioane lei, și reprezentând 21,67% din protofoliu este cea de la Banca Transilvania (TLV), moștenire a perioadei în care administrarea a fost asigurată de Tudor Ciurezu.

A 2-a deținere, reprezentând 15,45% din activ și în echivalent 363,99 milioane lei, este cea de la BRD Groupe Société Générale (BRD), fiind urmată de pachetul cu o valoare de 294,82 milioane lei de la OMV Petrom (SNP) și care reprezintă 12,51% din portofoliu. Interesant este că a 4-a poziție, echivalentul a 6,86% din portofoliu, este cea de la Lion Capital (LION), majorată în perioadă în care emitentul cu vechea conducere s-a aflat în confruntare cu respectivul emitent și care atunci purta denumirea de SIF Banat Crișana (SIF1).

viewscnt
Afla mai multe despre
infinity capital invetsments
bvb
bursa
banca transilvania
brd
omv petrom