Connections Consult – triplare a afacerilor. Compania vede oportunitate în contractele cu statul și pune în așteptare potențiale achiziții

Connections Consult – triplare a afacerilor. Compania vede oportunitate în contractele cu statul și pune în așteptare potențiale achiziții
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 mar 2024

Listată în septembrie 2021 pe piața AeRO de la BVB, compania de software Connections Consult a realizat anul trecut un câștig pretaxare EBITDA de 14,41 milioane lei, cu 154,14% mai mare decât cel de 5,67 milioane lei din 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Connections Consult (CC) a realizat venituri din exploatare de 177,03 milioane lei, triple față de cele de 58,46 milioane lei din exercițiul financiar precedent. „Am depășit borna de 35 milioane euro cifra de afaceri, depășind de aproape 3 ori estimările din memorandumul de listare”, spun în raportarea anuală preliminară directorii generali Bogdan Florea și Radu Marcu. „Principalul contributor la creșterea veniturilor și a profitului a fost divizia de software și integrare care a ajuns, în acest moment, să aibă un aport de 73% la veniturile totale ale grupului, față de 36% în 2022.”

Compania este beneficiara unui contract cu o valoare de 56,49 milioane lei plus TVA, cu Ministerul Justiției pentru furnizarea de echipamente de procesare și stocare în cadrul unui proiect care vizează virtualizarea și centralizarea aplicației ECRIS 4 și implementarea Dosarului Electronic Național.

Zentiva România – creștere explozivă a profitului net CITEȘTE ȘI Zentiva România – creștere explozivă a profitului net

„Am mizat pe domeniul public, în ciuda istoriei zbuciumate a ultimilor zece ani a acestui sector, pe de o parte din nevoia de a ne legitima ca și creator de valoare adăugată – sectorul public oferă numeroase oportunități din punct de vedere al nevoilor permanente care trebuie să țină pasul cu evoluția societății – cât și din rațiuni financiare și strategice – proiectele din administratia publică sunt cu adevărat ofertante ca valoare și ca expunere la tehnologii noi, mult peste ceea ce o companie poate accesa în zona privată”, este mesajul pentru investitori al conducerii companiei.

Anul trecut, cheltuielile de exploatare au crescut de peste 3 ori, la 163,28 milioane lei, de la 53,58 milioane lei. Astfel, societatea a obținut un profit net de 11,24 milioane lei, în creștere cu 162,00% față de cel de 4,29 milioane lei din 2022. Marja brută a coborât la 7,59%, de la 8,75%. La S1, câștigul net era de 3,62 milioane lei.

MedLife încheie anul 2023 pe pierdere CITEȘTE ȘI MedLife încheie anul 2023 pe pierdere

„Am continuat să evaluăm noi achiziții – colaborăm cu 2 companii de M&A – dar contextul pieței de fuziuni si achiziții, deși încă favorabil după evoluția abrupt crescătoare din anii 2019-2022, corelat cu previziunile de recesiune la nivel global, ne-au făcut să fim rezervați în a intra în discuții avansate cu diverse companii-țintă”, spun directorii generali. „Considerăm că evaluările sunt încă nerealiste și nu justifică investițiile cerute de vânzători, în acest moment. Suntem în continuare în alertă pentru posibilități avantajoase de achiziții în domenii precum cybersecurity, dezvoltare de software personalizat, AI și implementare de sisteme de tip ERP.”

Compania care îl are ca acționar majoritar pe Bogdan Florea, cu o participație de 67,40% din titluri, s-a listat în anul 2021 pe piața AeRO de la BVB unde, la ultimul preț de închidere de 7,00 lei/acțiune, aree o capitalizare bursieră de 91,57 milioane lei (18,42 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
connections consult
bvb
bursa
ministerul justitiei