Curtea Supremă a SUA va evalua dreptul agenției SEC de a recupera profiturile obținute ilegal

Curtea Supremă a SUA va evalua dreptul agenției SEC de a recupera profiturile obținute ilegal
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2019

Curtea Supremă a Statelor Unite a acceptat vineri să audieze o contestație referitoare la dreptul Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC) de a recupera profiturile obținute ilegal, într-un caz din California care ar putea duce la slăbirea prerogativelor executive ale agenției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Cei nouă judecători au acceptat să audieze apelul intentat de un cuplu din California, Charles Liu și Xin Wang, care contestă o acțiune civilă a SEC din 2016, relatează Reuters, citată de News.ro.

În 2017, SEC a obținut în instanță un ordin potrivit căruia Liu și Wang trebuie să plătească aproape 27 de milioane de dolari, sumă egală cu cea obținută de ei de la investitori străini pentru construirea unui centru pentru tratarea cancerului, care nu a fost finalizat.

Potrivit atribuțiilor civile ale SEC, inculpații trebuie să plătească guvernului american banii obținuți prin fraudă. Potrivit SEC, de regulă transferă banii primiți investitorilor originali, cu toate că nu i s-a solicitat să o facă în acest caz.

Bursa recuperează aproape 1 procent după corecția din precedentele 2 sesiuni. Volumele scad sub reperul de 3 milioane euro CITEȘTE ȘI Bursa recuperează aproape 1 procent după corecția din precedentele 2 sesiuni. Volumele scad sub reperul de 3 milioane euro

În anul fiscal 2018, agenția a returnat investitorilor păgubiți 794 de milioane de dolari.

Liu și Wang au atras fondurile de la 50 de investitori care participat înțelegând că vor putea obține vize de intrare în Statele Unite.

Potrivit programului federal de vize EB-5, străinii bogați pot obține vize de imigrație pentru ei și familiile lor dacă investesc cel puțin 500.000 de dolari în anumite proiecte de construcții.

Programul a provicat îngrijorări legate de posibile escrocherii și a dus la posibile investigații ale SEC.

Wall Street Journal a relatat în 2018 că una dintre investigații s-a concentrat pe o companie imobiliară condusă de Jared Kushner, ginerele președintelui Donald Trump și consilier al acestuia.

Sergiu Oprescu, ARB: Trei sferturi din avuția românilor e în imobile și încă 12% în depozite și numerar. Comportamente diferite față de zona euro și SUA CITEȘTE ȘI Sergiu Oprescu, ARB: Trei sferturi din avuția românilor e în imobile și încă 12% în depozite și numerar. Comportamente diferite față de zona euro și SUA

Liu și Wang au transferat milioane de dolari în conturile lor personale, iar centrul nu a fost construit, potrivit guvernului  SUA.

În octombrie 2018, o curte de apel din San Francisco a menținut concluzia SEC.

În 2018, Curtea Supremă a limitat capacitatea SEC de a impune recuperarea prejudiciilor.

Audierea este așteptată să aibă loc în luna iunie a anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
curtea suprema
sec
profit