Acțiunile americane, la niveluri record pe fondul datelor peste așteptări privind piața muncii

Acțiunile americane, la niveluri record pe fondul datelor peste așteptări privind piața muncii
scris 1 nov 2019

Principalii indici ai bursei de la New York au atins noi maxime record vineri, pe fondul datelor oficiale peste așteptări privind evoluția pieței muncii.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Economia SUA a creat un volum important de noi locuri de muncă în octombrie, mai mult decât dublu comparativ cu estimările analiștilor. Totodată, datele pentru august și septembrie au fost revizuite în urcare.

Evoluția pozitivă din piața muncii sugerează că cea mai mare economie a lumii se poate baza în continuare pe un consum privat robust pentru a-și continua expansiunea, în pofida investițiilor în scădere din partea companiilor și a tensiunilor comerciale internaționale, scrie Bloomberg.

Sergiu Oprescu, ARB: Trei sferturi din avuția românilor e în imobile și încă 12% în depozite și numerar. Comportamente diferite față de zona euro și SUA CITEȘTE ȘI Sergiu Oprescu, ARB: Trei sferturi din avuția românilor e în imobile și încă 12% în depozite și numerar. Comportamente diferite față de zona euro și SUA

Indicii S&P 500 și Nasdaq Composite au urcat la niveluri record după publicarea datelor. S&P 500 s-a apreciat cu 0,92%, până la 3.065,22 de puncte, în timp ce indicele Nasdaq Composite a urcat cu 1%, la 8.376,21 de puncte.

În jurul orei 19:40 (ora României), S&P 500 era în creștere cu 0,90%, iar Nasdaq Composite cu 0,95%. Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) se aprecia cu 0,88%, după ce anterior a urcat cu până la 1%.

Datele de astăzi privind piața muncii vin la puțin timp după ce banca centrală a SUA a decis să majoreze din nou rata dobânzii de referință, pentru a treia ședință consecutiv, și a indicat că o nouă ajustare a politicii monetare nu va urma prea curând.

Acțiunile americane, la niveluri record pe fondul datelor peste așteptări privind piața muncii

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa new york
s&p 500
dow jones
piata muncii
locuri de munca sua