De ce este Bursa de Valori București unică

De ce este Bursa de Valori București unică
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 mar 2017

Directorul general al BVB Ludwik Sobolewski spune că bursa locală oferă randamentele unei piețe de frontieră, dar profilul de risc al unei piețe emergente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București este pe cale să primească statutul de piață emergentă de la compania de evaluare financiară FTSE Russell, ceea ce este în măsură să le asigure investitorilor că realizează plasamente pe o piață care depășește criteriile unei burse periferice, spune directorul general al BVB, polonezul Ludwik Sobolewski.

„Investitorii au avantajul că au randamentele ridicate ale unei piețe de frontieră, dar profilul de risc al unei piețe emergente”, a declarat ieri Sobolewski în cadrul celei de-a 6-a ediții a Forumului Investitorilor Individuali.

Bursa de Valori București a fost pusă pe lista de monitorizare în vederea acordării statutului de piață emergentă de către compania FTSE Russell la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut. Miza este accesul la fondurile destinate piețelor emergente care sunt de peste 10 ori mai mari decât cele alocate piețelor de frontieră așa cum este încă BVB acum.

Mesaj din Polonia: Bursele sunt supraevaluate. O prăbușire a acțiunilor este probabilă pentru următorii 2 ani CITEȘTE ȘI Mesaj din Polonia: Bursele sunt supraevaluate. O prăbușire a acțiunilor este probabilă pentru următorii 2 ani

Pentru îndeplinirea criteriilor băncii americane de investiții Morgan Stanley, România încă este mai departe, condițiile de capitalizare și de free-float pentru primele companii listate fiind mai restrctive decât cele ale FTSE Russell.

Bursa de Valori București rămâne una dintre cele mai atrative piețe de investit din punctul de vedere al randamentului dividendelor, după ce și anul trecut a fost în top într-un studiu realizat de banca Berenberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
ludwik sobolewski
bursa
berenberg
ftse russell
dividende
morgan stanley