Debut de săptămână marcat de corecții la bursă. Creștere consistentă pentru acțiunile Alro

Debut de săptămână marcat de corecții la bursă. Creștere consistentă pentru acțiunile Alro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 apr 2021

Într-o zi în care sistemul BVB a procesat emisiunea de obligațiuni în valoare de 7 milioane euro a firmei Vivre Deco, lichiditatea a fost slabă în piața de acțiuni.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, deschisă de premierul Florin Cîțu și organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Romgaz, Transgaz, Biofarm și Conpet. Detalii pot fi văzute AICI

Mișcarea corectivă pe care s-a înscris bursa românească de la începutul acestei luni capătă complexitate, pe măsură ce acumulează noi sesiuni de retrageri ale cotațiilor. Este o notă în care a deschis și această săptămână de tranzacționare.

Acțiunile cu cel mai mare procentaj în indici au avut o zi negativă. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 0,41%, până la prețul de 2,4000 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,88 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 1,06%, până la prețul de 1,6750 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,85 milioane lei.

SIF Oltenia și-a majorat la 23% deținerea de la Antibiotice Iași CITEȘTE ȘI SIF Oltenia și-a majorat la 23% deținerea de la Antibiotice Iași

Sunt mișcări care au influențat întreaga piață: -0,60%, până la nivelul de 48.016,93 puncte, pentru indicele financiar BET-FI, -0,53% pentru indicele energetic BET-NG și -0,39% atât pentru indicele compozit BET Plus, cât și pentru indicele reprezentativ BET, ultimul cu o închidere la nivelul de 11.103,96 puncte, în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede și pe graficul atașat.

Debut de săptămână marcat de corecții la bursă. Creștere consistentă pentru acțiunile Alro

Ordinele de cumpărare au fost slabe pentru a susține piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 33,93 milioane lei (6,89 milioane euro), și acesta printr-un aport de 4,85 milioane lei al unui transfer de tip deal cu 13,44 milioane acțiuni SIF Transilvania (SIF3), reprezentând 0,62% din capitalul social al emitentului.

Promateris accesează fonduri norvegiene într-un proiect de 1,65 milioane euro CITEȘTE ȘI Promateris accesează fonduri norvegiene într-un proiect de 1,65 milioane euro

Această secare a lichidității a fost compensată de piața de obligațiuni unde s-a procesat în echivalent 34,47 milioane lei emisiunea de obligațiuni a companiei Vivre Deco scadente în anul 2026 (VIV26E). Pe același segment au fost efectuate schimburi de 2,22 milioane lei pe titlurile de stat emise în euro de Minsterul Finanțelor Publice având maturitate în același an 2026 (R2603AE).

Au sfidat tendința corectivă a pieței titlurile Alro Slatina (ALR), care au avut un salt de 3,77%, până la prețul de 3,03 lei/acțiune, pe o activitate de 2,97 milioane lei. Cu puțin peste acest respectiv, respectiv la un cuantum de 3,06 milioane lei, au fost tranzacțiile cu titluri OMV Petrom (SNP) într-o sesiune în care cotația a staționat la prețul de 0,4350 lei/acțiune.

OMV Petrom și-a redus producția și vânzările de hidrocarburi, în special de gaze, obținând în schimb un preț mai bun la țiței CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a redus producția și vânzările de hidrocarburi, în special de gaze, obținând în schimb un preț mai bun la țiței

Pe același capitol energetic, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au coborât cu 0,91%, până la prețul de 32,55 lei/acțiune, pe transferuri de 2,32 milioane lei, și titlurile Electrica (EL) au suferit un declin de 1,18%, până la prețul de 13,44 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 990.000 de lei.

Pe segmentul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 0,13%, până la prețul de 15,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,75 milioane lei și titlurile BRK Financial Group (BRK) au suferit un recul de 3,92%, până la prețul de 0,3680 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,62 milioane lei în ziua anunțului potrivit căruia casa de brokeraj clujeană va intermedia listarea la bursă a developerului imobiliar One United Properties.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
brk