ULTIMA ORĂ One United Properties vine la Bursă

ULTIMA ORĂ One United Properties vine la Bursă

One Floreasca City

scris 19 apr 2021

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București, pregătește listarea pe Piața Principală a Bursei de Valori București, operațiunea fiind avizată astăzi de acționari.

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, deschisă de premierul Florin Cîțu și organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Romgaz, Transgaz, Biofarm și Conpet. Detalii pot fi văzute AICI

Dezvoltatorul ia în considerare listarea la BVB printr-o ofertă publică inițială care ar urma să fie intermediată de BRK Financial Group. Listarea va fi cu acțiuni, nu cu obligațiuni, conform informațiilor Profit.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, care în prezent dețin 75% din acționariatul companiei și sunt singurii membri executivi ai consiliului de administrație, restul celorlalți cinci membri fiind neexecutivi. Cei doi fondatori vor rămâne la conducerea societății și după listarea acesteia la BVB.

„Încă de la lansarea proiectelor sub brandul One, ne-am propus să inovăm continuu în ceea ce privește construirea clădirilor eficiente energetic și durabile și ne-am concentrat eforturile pe redefinirea conceptului de locuire urbană la standarde occidentale. Planurile noastre de creștere a companiei continuă și prin listarea la bursă, care va duce compania la nivelul următor în strategia noastră pe termen lung, va diversifica opțiunile disponibile pentru accesarea de capital pentru proiectele noastre inovatoare din domeniul imobiliar, va permite unei noi categorii de investitori să ni se alăture și va spori lichiditatea pentru acționarii companiei”, spune Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Cei doi fondatori au investit în imobiliare din 2000 și au dezvoltat prima clădire rezidențială în 2006, apoi începând cu 2013 au extins proiectele imobiliare sub marca One, transformând-o în lider al pieței rezidențiale de lux din România.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Printre proiecte se numără One Floreasca City, One Cotroceni Park, One Peninsula, One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Herăstrău Plaza, One Verdi Park, One Herăstrău Towers.

Pentru intermediarea listării este angajată BRK Financial Group, iar Răzvan Raț, director general adjunct al casei de brokeraj din Cluj-Napoca, menționează listarea pe categoria Premium a pieței reglementate de la BVB. O ofertă publică primară în vederea listării este programată pentru acest an, primul eveniment de acest tip din 2018 încoace, menționează Monica Ivan, director general la BRK.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bursa de valori