Debut ezitant de săptămână la BVB

Debut ezitant de săptămână la BVB

Sursa foto: Scyther5 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 mar 2021

Într-o zi dominată de tranzacțiile cu acțiuni bancare, indicii principali de la BVB au închis cu deviații foarte mici față de nivelurile de referință de vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones Average Industrial de la New York Stock Exchange s-a tranzacționat în zona nivelului de 33.000 de puncte, la maxime în istoria sa de peste 100 de ani, ceea ce a creat contextul unei evoluții favorabile și pe bursa românească. Totuși, investitorii au fost mai degrabă prudenți și ordinele de cumpărare au fost firave.

Astfel, rulajul pieței de acțiuni a fost de 36,64 milioane lei (7,48 milioane euro), volume subțiri ce nu au putut mișca piața. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,11% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,08%, până la nivelul de 10.970,96 puncte, o nouă valoare record.

Debut ezitant de săptămână la BVB

Simptomatic pentru indecizia pieței, cele mai tranzacționate acțiuni au avut evoluții divergente. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,04%, până la prețul de 2,4200 lei/acțiune, pe tranzacții de 13,34 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au corectat cu 1,50%, până la prețul de 15,76 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,54 milioane lei.

Transelectrica distribuie un dividend cu randament de 3% CITEȘTE ȘI Transelectrica distribuie un dividend cu randament de 3%

Tot pe un impuls de retragere, -0,75%, se află și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au închis la prețul de 0,7980 lei/acțiune o ședință în care au adunat transferuri de 3,57 milioane lei. Cea mai lichidă acțiune de pe piața AeRO, cea a Norofert (NRF), a suferit un recul de 3,88%, până la prețul de 19,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,31 milioane lei.

Fondul Proprietatea (FP) a anunțat că săptămâna trecută a achiziționat din piață un număr de 2,67 milioane acțiuni proprii, pentru care a plătit suma de 4,42 milioane lei. Astăzi, titlurile societății au urcat cu 0,60%, până la prețul de 1,6900 lei/acțiune, pe o activitate de 2,06 milioane lei. O dinamică apropiată, +0,66%, a avut-o și indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 48.144,39 puncte.

Deliveroo se listează la bursă și vrea să atragă peste 2 miliarde de euro. Evaluare de până la 10 miliarde de euro. Cea mai mare ofertă publică inițială lansată în Marea Britanie în acest an CITEȘTE ȘI Deliveroo se listează la bursă și vrea să atragă peste 2 miliarde de euro. Evaluare de până la 10 miliarde de euro. Cea mai mare ofertă publică inițială lansată în Marea Britanie în acest an

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor companiilor din domeniul energetic și de utilități, a câștigat 0,11%. Cel mai important titlu din structura sa, OMV Petrom (SNP), a staționat la prețul de 0,4160 lei/acțiune.

Pe piața deal am consemnat o tranzacție specială în valoare de 1,58 milioane lei cu acțiuni Impact Developer & Contractor (IMP). Compania a adus la cota BVB săptămâna trecută o emisiune de obligațiuni însumând 6,58 milioane euro cu maturitate în anul 2026 (IMP26E).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
norofert
teraplast