Antibiotice Iași vizează un profit de 2,5 ori mai mare mare până în anul 2028

Antibiotice Iași vizează un profit de 2,5 ori mai mare mare până în anul 2028
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2021

Realizând investiții importante în anul pandemiei, compania Antibiotice are în vedere dublarea afacerilor și a exporturilor în următorii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Antibiotice Iași (ATB) a alocat numai 2,20 milioane lei pentru distribuirea de dividende, conform convocatorului pentru Adunarea Generală a Acționarilor anuală din 20-21 aprilie, în timp ce 91,58% din profitul net de 26,39 milioane lei a fost trecut la capitolul „alte rezerve”.

Disponibilități bănești importante au fost utilizate în programele de investiții ale societății. Astfel, suma de 14,45 milioane lei a fost destinată achizițiilor de echipamente tehnologice și pentru infrastructura IT. Totodată, suma de 2,71 milioane lei a fost alocată pentru proiecte de dezvoltare de produse

Dividend de 8,14 lei/acțiune propus de Transgaz în urma înregistrării unor provizioane aferente creanțelor clienților cu risc ridicat: AIK Energy, CE Hunedoara și Donau Chem. Statul român va încasa 56 milioane lei CITEȘTE ȘI Dividend de 8,14 lei/acțiune propus de Transgaz în urma înregistrării unor provizioane aferente creanțelor clienților cu risc ridicat: AIK Energy, CE Hunedoara și Donau Chem. Statul român va încasa 56 milioane lei

„Pentru sustinerea expansiunii internaționale a afacerii, Antibiotice Iași realizează în mod constant adaptarea formulelor medicamentelor din portofoliu la cerințele de înregistrare din alte țări.  In anul 2020 compania a investit în obținerea de autorizări de punere pe piață și reautorizări, pentru un număr de 34 de produse atât pentru piața internă cât și pentru piața externă (16 produse autorizate și 18 produse reautorizate)”, spune compania în comunicarea privind dezvoltarea durabilă remisă Bursei.

Activitatea de cercetare este orientată spre acele molecule valoroase pentru sănătatea pacienților, care oferă perspective de consolidare a portofoliului de bază al companiei (antiinfecțioase, medicamente topice), dar și spre clase terapeutice specializate (medicamente pentru tratamentul bolilor cronice, medicamente pentru Sistemul Nervos Central, medicamente pentru Medicina de Urgență).

ULTIMA ORĂ Finanțele închid oferta pentru titluri de stat de pe bursă. 280 milioane euro atrase de la populație. Nivel al subscrierilor aproape de 2 ori mai mic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Finanțele închid oferta pentru titluri de stat de pe bursă. 280 milioane euro atrase de la populație. Nivel al subscrierilor aproape de 2 ori mai mic

În anul 2020, Antibiotice și-a dublat investițiile și deși este lider pe producția de medicamente antiinfecțioase, și-a redus cu aproape o cincime profiitul net față de 2019.

„Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o țintă predilectă, iar expansiunea internaționala este cu siguranță cel mai important demers al acționarilor companiei”, spune în documentul remis BVB Ioan Nani, director general Antibiotice Iași. „Ținta noastra o reprezintă creșterea profitabilității afacerii pe care o realizăm în primul rând prin investirea periodică a profitului în: dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă și nu în ultimul rând în parteneriate durabile.”

Obiectivele companiei până în anul 2028 sunt dublarea cifrei de afaceri, a exportului, precum și obținerea unui profit de 2,5 ori mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa
dividende