Debut neconcludent de ședință la BVB

Debut neconcludent de ședință la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mar 2020

După mișcarea de revenire din ultimele 2 sesiuni, piața a deschis într-o încercare de stabilizare pe fondul unei indecizii a investitorilor. Indicii principali staționează în zona nivelurilor de referință, iar cele mai tranzacționate acțiuni au evoluții divergente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu stare de urgență declarată și armata pe străzi, angoasa persistă în rândul investitorilor, după ce o mișcare de revenire puternică s-a interpus de marți căderii de aproape o treime a piețelor cauzată de epidemia de coronavirus și de măsurile fără precedent de contracarare ce sunt vătămătoare pentru economie. Este contextul unui debut marcat de indecizie, în care deviațiile indicilor sunt minore față de închiderile de ieri.

GALERIE FOTO Au început controale pe timp de zi. Armata, pe străzi CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Au început controale pe timp de zi. Armata, pe străzi

Indecizia din piață se vede și la nivelul volumelor care sunt foarte mici. La orele prânzului, doar 3 acțiuni depășesc reperul unor transferuri de 1 milion de lei. 

Titlurile Bănci Transilvania (TLV), care concentrează cea mai mare activitate, însă abia adunaseră schimburi de aproximativ 3,85 milioane lei, sub media ultimelor săptămâni. Investitorii nu s-au activat nici în contextul în care ieri instituția de credit a publicat convocatorul pentru Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț care include inclusiv propunerea de repartizare a câștigului de 1,62 miliarde de lei de anul trecut. Cotația coboară cu 1,45%, până la prețul de 1,7700 lei/acțiune.

Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) care urcau cu 0,89%, până la prețul de 1,1300 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,80 milioane lei, iar cele ale BRD Groupe Societe Generale (BRD) își continuau parcursul de recuperare, cu un avans de 1,02%, până la prețul de 11,92 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,06 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
purcari
alro