Banca Transilvania, dividende cu randament net de 6% și acțiuni gratuite în valoare de peste 520 milioane lei

Banca Transilvania, dividende cu randament net de 6% și acțiuni gratuite în valoare de peste 520 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mar 2020

În confirmarea unei politici din ultimii ani, Banca Transilvania va acorda acționarilor săi atât dividende, cât și acțiuni gratuite, iar în paralel un program de răscumpărare de dimensiunea celui derulat în prezent este propus acționarilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Admnistrație al Băncii Transilvania (TLV) a convocat pentru 29-30 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând propunerea de repartizare a profitului net de 1,62 miliarde lei obținut anul trecut. Astfel, 231,36 milioane lei vor fi repartizați către rezerva legală și capitolul „alte rezerve”, iar 1,39 miliarde lei merg spre rezerve profit de repartizat.

De aici, suma de 600,00 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut propus cu ex-data pe 5 iunie și dată a plății 22 iunie este de 0,1150286771 lei/acțiune, iar raportat la ultimul preț de pe bursă al titlurilor instituției de credit, de 1,7960 lei/acțiune, conferă un randament net de 6,08%.

Transilvania Broker, randament net de 11% al dividendului CITEȘTE ȘI Transilvania Broker, randament net de 11% al dividendului

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, este supusă votului o operațiune de majorare a capitalului social în valoare de 521,61 milioane lei, prin acordarea a 521,61 milioane de acțiuni cu titlu gratuit, la valoarea nominală de 1 leu/acțiune, data de înregistrare fiind de 7 august.

În același timp, pe ordinea de zi figurează o propunere pentru derularea unui program de răscumpărări pentru un număr de 35,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 0,67% din capitalul social, titlurile dobândite urmând să fie distribuite într.un program de fidelizare a personalului cuprins pe o perioadă de 3 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
dividende