DNA declanșează acțiunea penală împotriva șefului Digi, acuzat de spălare de bani

DNA declanșează acțiunea penală împotriva șefului Digi, acuzat de spălare de bani
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 iul 2017

În dosarul RCS&RDS – Mitică Dragomir, Direcția Națională Anticorupție a pus în mișcare acțiunea penală și față de Seghei Bulgac, actualul director general al Digi Communications.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
CITEȘTE ȘI Provocarea auto a verii vine de la BMW și Auto Cobălcescu

La mai puțin de o săptămână de când a instituit sechestre în valoare de aproximativ 3 milioane de euro pentru operatorul telecom RCS&RDS, Direcția Națională Anticorupție (DNA) și-a extins ancheta și asupra actulului director general al Digi Communications (DIGI), Seghei Bulgac. Împotriva acestuia a fost astăzi pusă în mișcare acțiunea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani.

La începutul săptămânii trecute, procurorii DNA dispuseseră declanșarea acțiunii penale și împotriva filialei RCS&RDS Integrasoft SRL, pentru dare de mită și spălare de bani, împreună cu sechestre în valoare de 13,71 milioane lei pentru 2 imobile aparținând RCS&RDS. De asemenea, administratorul Mihai Dinei este urmărit penal sub suspiciunea de a fi complice la prezumtive infracțiuni de dare de mită și spălare de bani.

Impact Developer & Contractor s-a împrumutat cu 32,73 milioane lei de la Piraeus pentru finanțarea construcțiilor în ansamblul Greenfield CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor s-a împrumutat cu 32,73 milioane lei de la Piraeus pentru finanțarea construcțiilor în ansamblul Greenfield

Dosarul vizează felul în care au fost contractate drepturile de televizare ale meciurilor Ligii Profesioniste de Fotbal de către RCS&RDS.

Astăzi, compania Digi Communications reiterează că va colabora deplin în cadrul anchetei DNA cu încrederea că RCS&RDS, Integrasoft și angajații sau  foștii angajați ai societăților au acționat corect și în conformitate cu legea.

Acțiunile Digi au rezistat bine la precedentele informații cu privire la un dosar penal deschis chiar în momentul perioadei de subscriere în cadrul ofertei operatorului telecom. În ultimele ședințe, titlurile Digi s-au consolidat la niveluri cu câțiva pași pași de cotare peste prețul ofertei de 40,00 lei/acțiuni. La ultimul preț de închidere, capitalizarea bursieră a Digi Communications se ridică la 4,09 miliarde lei (896,96 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
rcs&rds
bvb
bursa
mitica dragomir
serghei bulgac
digi