După achiziții succesive, Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) își majorează deținerea la Farmaceutica Remedia Deva la peste 23,6%

După achiziții succesive, Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) își majorează deținerea la Farmaceutica Remedia Deva la peste 23,6%
scris 16 mar 2018

Prin tranzacții la Bursa de Valori București, Ionica Mirela Pavel, din familia care controlează grupul Pharmnet, a cumpărat un pachet reprezentând 3,1% din acțiunile Farmaceutica Remedia Deva, pentru care a plătit 1,5 milioane lei. Valoarea deținerii sale depășește 11 milioane lei.

Consolidare în piața distribuitorilor de medicamente. Ionica Mirela Pavel, din familia care controlează compania Pharmnet București, și-a majorat deținerea de portofoliu la Farmaceutica Remedia (RMAH).

Ionica Mirela Pavel a ajuns să dețină un pachet de 25,07 milioane de acțiuni, reprezentând 23,63% din capitalul social al Remedia, după ce a cumpărat ieri alte 3,34 milioane acțiuni, reprezentând 3,14% din totalul titlurilor. La un preț mediu de achiziție de 0,4499 lei/acțiune, suma plătită se ridică la 1,50 milioane lei. Cea mai mare parte a acestor achiziții a fost realizată în piața deal, unde ieri am consemnat schimburi de 1,48 milioane lei.

Operațiune pregătită: UniCredit Bank vrea să tragă până la 650 milioane lei de pe bursă CITEȘTE ȘI Operațiune pregătită: UniCredit Bank vrea să tragă până la 650 milioane lei de pe bursă

Sunt cumpărări succesive, pentru că anterior Pavel notificase piața că a achiziționat 4% din acțiuni. Vânzătorul fusese majoritarul Tarus Media SRL, prin care Valentin-Norbert Țăruș controlează această companie. La prețul de 0,4500 lei/acțiune la care s-au realizat cele mai multe din aceste transferuri, capitalizarea de piață a Farmaceutica Remedia este de 47,74 milioane lei (10,24 milioane lei), iar valoarea totală a pachetului deținut de Pavel se ridică la 11,27 milioane lei (2,42 milioane euro).

Cumpărătoarea a intrat în acționariatul companiei din Deva în luna iunie a anului trecut când a cumpărat de la societatea AHG Vermogensverwaltungs GmbH, înregistrată la Cottbus, în Germania, vehicul de investiții al omului de afaceri Lutz Stache, un pachet reprezentând 16,48% din acțiuni. Suma totală plătită atunci celui care era în cărți în 2009 pentru preluarea clubului de fotbal Rapid București a fost de 3,90 milioane lei.

Ionica Mirela Pavel este asociată în companiile Pharmnet, distribuitori de medicamente, controlate de omul de afaceri Bogdan Pavel și care au înregistrat o evoluție explozivă a afacerilor în anul 2016.

Farmaceutica Remedia și-a triplat profitul net anul trecut la 3,84 milioane lei, față de cel de 1,27 milioane lei din 2016, pe fondul unei majorări de 38,06% a veniturilor totale din exploatare, la 353,10 milioane lei, de la 255,76 milioane lei din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
farmaceutica remedia deva
pharmnet
bvb
bursa
ifb finwest