Electroargeș și-a asigurat producția de aspiratoare pe următorii 2 ani semnând un contract cu germanii de la Kärcher, cei cu care anul trecut au fost la un pas de litigiu

Electroargeș și-a asigurat producția de aspiratoare pe următorii 2 ani semnând un contract cu germanii de la Kärcher, cei cu care anul trecut au fost la un pas de litigiu

Peste 3 milioane de aspiratoare având marca Kärcher vor fi produse în următorii 2 ani la Curtea de Argeș.

scris 19 dec 2018

Compania Electroargeș va avea în 2019 și 2020 comenzi pentru livrarea a cel puțin 1,54 milioane de aspiratoare pe an, după ce a semnat un contract cu firma germană Kärcher. Anul trecut, partenerul atrăgea atenția companiei românești că nu poate desface produse sub marcă proprie utilizând tehnologia primită de la ei.

Societatea a încheiat un acord cu Alfred Kärcher privind producția minimă de aspiratoare pentru anii 2019 și 2020, respectiv cel puțin 1,54 milioane unități pe an. Producția minimă este în creștere față de anii 2017 și 2018 și a fost depășită în fiecare an, motiv pentru care se preconizează că și în următorii 2 ani aceasta va fi mai mare decât cea menționată în acord.

În toamna anului trecut, cei 2 contractanți au fost la un pas de litigiu după ce compania românească ar fi avut o tentativă de a desface produse sub marcă proprie pe care să le livreze în lanțurile de retail locale. Demersul a fost oprit încă din fază incipientă de cei de la Kärcher care au notificat Electroargeș că nu pot face acest lucru cu tehnologia primită din Germania. „Fabricarea altor mărci de aspiratoare umede și uscate cu scule și piese de producție Kärcher este ceva ce nu vom tolera în viitor”, spuneau atunci partenerii externi ai Electroargeș.

George Friedman, fondatorul Stratfor: Pentru ca România să câștige putere națională, are nevoie de o economie dinamică, având la bază avantajul intelectului cetățenilor. Altfel, deveniți o colonie! Nu vă uitați la noi! CITEȘTE ȘI George Friedman, fondatorul Stratfor: Pentru ca România să câștige putere națională, are nevoie de o economie dinamică, având la bază avantajul intelectului cetățenilor. Altfel, deveniți o colonie! Nu vă uitați la noi!

Compania cu sediul în Curtea de Argeș a obținut în primele 9 luni ale acestui an venituri totale din exploatare de 172,53 milioane lei, în creștere cu 14,11%, față de cele de 151,19 milioane lei în perioada similară din 2017. În același interval de raportare, însă, profitul net a suferit o scădere de 24,76%, la 7,23 milioane lei, de la 9,61 milioane lei.

Electroargeș este listată la cota Bursei de Valori București și la ultimul preț de închidere, de 1,1550 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 80,58 milioane de lei (17,34 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
karcher
bvb
bursa
aspiratoare
germania