Fondul Proprietatea convoacă acționarii pentru a aproba reducerea capitalului social cu peste 500 milioane lei

Fondul Proprietatea convoacă acționarii pentru a aproba reducerea capitalului social cu peste 500 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 ian 2017

Fondul Proprietatea a convocat pentru 28 februarie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pentru reducerea de capital social la 5,24 miliarde lei, prin tăierea valorii nominale a acțiunilor la 0,5200 lei/acțiune, de la 0,5700 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acționarii Fondului Proprietatea (FP) ar urma să primească câte 0,05 lei/acțiune sub formă de returnare de aport la capitalul social, în urma unei operațiuni de piață anunțată de emitent astăzi, după închiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București.

Fondul a convocat pentru 28 februarie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor în care propune reducerea capitalului social cu 503,70 milioane lei, la 5,24 miliarde lei, de la 5,74 miliarde lei, prin amputarea valorii nominale a titlurilor la 0,5200 lei/acțiune, de la 0,5700 lei/acțiune.

Manager de fonduri: Este prea târziu să cumperi acțiuni. Raliul lui Trump nu are durată CITEȘTE ȘI Manager de fonduri: Este prea târziu să cumperi acțiuni. Raliul lui Trump nu are durată

Conform punctului 3 de pe ordinea de zi a AGEA, data pentru care operațiunea este aplicabilă acțiunilor este 9 iunie, data de înregistrare fiind 12 iunie, în timp ce data plății ar urma să fie 30 iunie.

Până în prezent, toate propunerile administratorului unic al FP, compania americană Franklin Templeton de returnare de cash către acționari prin reducerea valorii nominale a acțiunilor sau prin anularea acțiunilor achiziționate de Fond prin programele de răscumpărare au fost aprobate. Acționari între care se află și investitorul cu cea mai mare participație, compania de administrare a activelor financiare Elliott Management a miliardarului american Paul Singer care controlează peste 21% din titlurile FP prin companiile Machester Securities și Beresford Energy, pun presiune constantă pe administrator pentru returnarea de cash.

Titlurile Fondului Proprietatea sunt listate din ianuarie 2010 la cota Bursei de Valori București. La ultima cotație de piață de 0,8360 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a FP este de 9,02 miliarde lei (2,00 miliarde euro), un discount de piață de 21,08% față de ultima valoare a activului net raportată pentru sfârșitul lui decembrie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
franklin templeton
paul singer
elliott management
bvb
bursa