Acționarii SIF Banat Crișana aprobă al 2-lea program de răscumpărări

Acționarii SIF Banat Crișana aprobă al 2-lea program de răscumpărări
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 oct 2016

În urma votului din Adunarea Generală a Acționarilor de azi, SIF Banat Crișana va putea achiziționa din piață în cadrul unui nou program de răscumpărări un număr de 20 milioane titluri, ale căror valoare de piață se ridică în prezent la 34 milioane lei (7,57 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SIF Banat Crișana (SIF1) va anula în  urma hotărârii de astăzi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor cele 28,85 milioane de titluri dobândite în programul de răscumpărare încheiat în luna august cu oferta publică în valoare de 52,44 milioane lei.

De asemenea, societatea ar urma să deruleze în termen de 12 luni de la publicarea hotărării AGEA alte 20 milioane acțiuni proprii, reprezentând 3,48% din noul capital social de 520 milioane titluri, la prețuri cuprinse între 0,50 lei/acțiune și 3,41 lei/acțiune. La cotația de ieri a titlurilor cu simbolul SIF1, de 1,70 lei/acțiune, valoarea pachetului care ar urma să facă obiectul răscumpărărilor se ridică la 34 milioane lei (7,57 milioane euro).

Bogdan Drăgoi, președintele SIF Banat Crișana declara într-un interviu pentru Profit.ro, publicat în iunie, că răscumpărările sunt reprezintă cea mai eficientă metodă de reducere a discount-ului cu care acțiunile societății se tranzacționează față de activul net. La 8 luni, SIF Banat Crișana raporta un activ net de 1,91 miliarde lei, în creștere cu 14,08% față de 1,80 miliarde lei la S1. La valoarea unitară a activului net corespondentă de 3,6927 lei/acțiune și închiderea de ieri de la BVB, reiese că titlurile societății se tranzacționează cu un discount de 53,96%, unul dintre cele mai ridicate dintre emitenții finanicari din componența indicelui BET-FI.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
bvb
bogdan dragoi
bursa
rascumparari