Fondul Proprietatea închide oferta de răscumpărare pentru care a avut un grad de suprasubscriere de apoape 16 ori

Fondul Proprietatea închide oferta de răscumpărare pentru care a avut un grad de suprasubscriere de apoape 16 ori

Sursa foto: Gajus / dreamstime.com

scris 17 mar 2020

Administratorul Fondului Proprietatea, compania americană Franklin Templaton, a notificat piața că a încheiat oferta publică de buy-back, pentru care 62% din subscrieri s-au realizat la BVB și 38% la Londra. După dispariția susținerii dată de răscumpărările efectuate la prețul de 1,3900 lei/acțiune, titlurile Fondului s-au prăbușit sub reperul de 1 milion de lei.

Intermediarul Swiss Capital a notificat piața asupra parametrilor în care s-a închis oferta publică de răscumpărare derulată de de Fondul Proprietatea (FP) pentru un număr de 200,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 2,62% din capitalul social. În condițiile în care aceasta a fost efectuată la prețul de 1,39000 lei/acțiune, confortabil peste cel de piață, gradul de suprasubscriere a fost ridicat.

Astfel, au fost plasate ordine de vânzare pentru un număr de 3,37 milioane acțiuni ale Fondului, dintre care 2,10 miliarde titluri au fost subscrise la BVB, sub formă de acțiuni, iar alte 1,27 miliarde titluri au fost subscrise sub formă de certificate globale de deposit listate la Londra. Rata de suprasubscriere este de 1.685,88%, iar indicele de alocare este de 0,0593162830866372.

EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ

În prima zi după dispariția ancorei reprezentată de oferta de buy-back, titlurile Fondului Proprietatea s-au prăbușit cu 16,49%, până la prețul de 0,9980 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei de la BVB, de 7,86 milioane lei.

Fondul, care are la administrare compania americană Franklin Templeton, ar putea susține și pe mai departe cotația prin achiziții din piața secundară a acțiunilor proprii. Acționarii au aprobat la sfârșitul anului trecut derularea pentru 2020 a unui program de buy-back ce se poate ridica până la un număr de 800,00 milioane de acțiuni proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
rascumparari
franklin templeton
swiss capital