Fondul Proprietatea taie masiv rezervele legale și este în măsură să distribuie dividende speciale

Fondul Proprietatea taie masiv rezervele legale și este în măsură să distribuie dividende speciale

Sursa foto: Mikael Damkier | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 apr 2024

În condițiile acoperirii pierderii contabile din elemente ale rezultatatului reportat, FP acordă un dividend de 0,06 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Adunările Generale ale Acționarilor de la Fondului Proprietatea (FP) au avizat o serie de pași care permit o nouă distribuție de cash, în pofida pierderii contabile afișate pe anul trecut.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost aprobată reducerea cu 1,10 miliarde lei a capitalului social, la 1,85 miliarde lei, de la 2,95 miliarde lei, prin anularea unui număr de 2,11 miliarde acțiuni proprii dobândite în cadrul programului de răscumpărare. În urma acestei operațiuni de reducere a capitalului social, FP va avea un număr de 3,55 miliarde acțiuni cu o valoare nominală de 0,5200 lei/acțiune.

DECIZIE Câți bani pleacă în Austria din profitul Raiffeisen Bank România CITEȘTE ȘI DECIZIE Câți bani pleacă în Austria din profitul Raiffeisen Bank România

Tot în AGEA a fost exprimat un vot favorabil pentru reducerea cu 57,10 miloane lei a rezervei legale, la 589,55 milioane lei, de la 646,65 milioane lei, și trecerea sumei din această diminuare la rezultatul reportat. Într-o a 2-a etapă, FP va tăia rezerva legală cu 219,69 milioane lei, la 389.87 milioane lei, de la 589,55 milioane lei.

Prin aceste operațiuni care influențează rezultatul reportat este acoperită pierderea contabilă de 904,10 milioane lei, În aceste condiții, Fondul are aprobarea acționarilor pentru a distribui un dividend brut special de 0,06 lei/acțiune, cu data plății 7 iunie.

Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,5170 lei/acțiune al titlurilor cu simbolul FP, acesta oferă acționarilor un randament de 10,68%.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
franklin templeton
bvb
bursa
dividende