Fondul Proprietatea vrea IPO la Aeroporturi București

Fondul Proprietatea vrea IPO la Aeroporturi București
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2017

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) are nevoie de extinderea capacității, iar un IPO (Ofertă publică inițială, n.r.) ar ajuta la acest lucru, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Johan Meyer, Co-CEO al Franklin Templeton Investments și co-manager de Portofoliu la Fondul Proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Presupun că mulți dintre voi, când ați călătorit, ați trecut prin aeroport și ați văzut că este o creștere a traficului. Realitatea este că terminalul își atinge rapid capacitatea proiectată. Devine o experiență mai puțin plăcută. Deci, o decizie de extindere a capacității trebuie luată mai bine mai devreme decât mai târziu. Un IPO va strânge capital și poate fi o situația ideală pentru această extindere", a spus Meyer, citat de news.ro.

Reprezentanții Fondului susțin că se continuă discuțiile cu Guvernul referitoare la acest subiect, însă nu există un termen sau planuri clare în această direcție.

FOTO Hotelul de lux Metropolis din Bistrița, operat de garantul organizatorului jocului TV de Bingo, scos la vânzare de Fisc pentru 7 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul de lux Metropolis din Bistrița, operat de garantul organizatorului jocului TV de Bingo, scos la vânzare de Fisc pentru 7 milioane euro

Fondul Proprietatea este acționar minoritar cu o deținere de 20% la companie, controlată de stat.

Managerul Fondului Proprietatea Greg Konieczny semnala pentru Profit.ro încă de la începutul acestui an că este nevoie de investiții rapide în extinderea terminalelor de la Otopeni având în vedere creșterea explozivă a traficului din ultimii 2 ani.

Aeroportul Otopeni are definitivat un plan de extindere în 2 faze care vizează majorarea capacității de preluare a peste 20 milioane pasageri, dublu față de nivelurile actuale. Investițiile sunt estimate  compania care îl operează la 818,5 milioane euro fără valoarea exproprierilor necesare. Lucrările ar urma să înceapă în 2022, iar fiecare dintre stadii ar dura câte 3 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi
fondul proprietatea