FOTO Meta Estate Trust s-a listat la bursă

FOTO Meta Estate Trust s-a listat la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2022

Fondul de investiții META Estate Trust, companie holding formată, cum a anunțat în premieră Profit.ro, din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, a debutat pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București, operațiune anunțată de anul trecut de Profit.ro ca fiind pregătită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunea de piață derulată în vederea listării a adunat ordine de aproape 3 milioane de euro, pentru achiziția unui număr de 12,03 milioane acțiuni. Din acestea, 9,01 milioane lei sunt obținute la prețul de 1,1400 lei/acțiune de investitorii care au realizat plasamentele în primele 5 zile ale operațiunii de piață.

VIDEO Apare asfaltul pe Pasajul Domnești. Cum arată cu câteva luni înainte de deschidere CITEȘTE ȘI VIDEO Apare asfaltul pe Pasajul Domnești. Cum arată cu câteva luni înainte de deschidere

“Odată cu listarea acțiunilor MET pe piața AeRO, la puțin peste un an de la înființare, facem încă un pas în dezvoltarea companiei, continuând drumul spre țintele propuse: transferul pe piața principală a BVB și atingerea unui volum de active de 100 milioane euro. În urma deciziei Adunării Generale a Acționarilor din aprilie, intenționăm să lansăm două emisiuni de obligațiuni în trimestrul IV al acestui an”, a declarat Eugen Voicu, Președinte al CA Meta Estate Trust.

FOTO Meta Estate Trust s-a listat la bursă

Valoarea ofertei se ridică la 13,90 milioane lei (2,82 milioane euro), suma atrasă reprezentând doar 48,14% din ținta de finanțare de 30,00 milioane lei care ar fi fost atinsă în cazul unei subscrieri integrale a pachetului de 25,00 milioane acțiuni pus în vânzare.

Oferta a vizat listarea pe piața AeRO a BVB a societății, inițiată de Eugen Voicu, cel care își leagă numele de fondurile Certinvest. Într-o majorare de capital realizată la prețul de 1,1000 lei/acțiune, proiectul a atras în acționariat nume cunoscute din business-ul românesc, precum Ovidiu Ioan Andrieș, noul proprietar al Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Andrei Sârbu, Maria Andrei și Ionuț Nicolescu – managerii SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente); familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International.

Meta Estate Trust avea la finele anului trecut, conform situațiilor financiare auditate de Mazars România, un activ net de 70,31 milioane lei. În 2021, societatea a avut venituri totale din exploatare de 3,06 milioane lei și a înregistrat o pierdere netă de 2,39 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
eugen voicu
certinvest
bursa
bvb
brk financial