Franklin Templeton anunță: Suntem în discuții cu mai mult de 5 guverne pentru a extinde modelul Fondului Proprietatea. Este un record foarte solid

Franklin Templeton anunță: Suntem în discuții cu mai mult de 5 guverne pentru a extinde modelul Fondului Proprietatea. Este un record foarte solid
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 mar 2024
Firma americană de investiții Franklin Templeton anunță că se află în discuții cu mai mult de cinci guverne pentru a reproduce Fondul Proprietatea. Vehiculul a returnat aproape 7 miliarde de dolari prin dividende și răscumpărări către acționari, inclusiv Guvernul României, de când a fost listat la bursă în 2011.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Franklin Templeton spune că Fondul, listat la București și la Londra, a contribuit la punerea pe hartă a unui colț al piețelor de capital din Europa, anterior puțin cunoscut, după ce a îmbunătățit guvernanța corporativă a companiilor de stat din România și apoi a listat sau a vândut participații minoritare. Hidroelectrica, deținută minoritar de Fondul de Proprietatea, a fost anul trecut cea mai mare ofertă publică inițială din Europa.
Banca Reglementelor Internaționale: Băncile centrale sunt aproape de victorie în lupta contra inflației CITEȘTE ȘI Banca Reglementelor Internaționale: Băncile centrale sunt aproape de victorie în lupta contra inflației

"Avem discuții active în curs de desfășurare, în diferite stadii de progres, cu peste cinci guverne din întreaga lume", a declarat Marius Dan, director general adjunct al operațiunilor Franklin Templeton la București, citat de Financial Times . Acest total include Uzbekistanul, care a semnat un memorandum de înțelegere cu Fondul anul trecut.

De la listare, Fondul a înregistrat un randament de peste 500 de procente în dolari, incluzând creșterile prețului acțiunilor și dividendele, cu mult peste randamentul de referință pentru acțiunile de pe piețele emergente. Acest lucru l-a făcut popular în rândul investitorilor de pe piețele de frontieră în ultimii ani, unii fiind dornici să găsească un vehicul similar în alte țări în care să poată investi.
 
"Credem că se poate repeta", a declarat Johan Meyer, manager de portofoliu al Fondului și director executiv al unității Franklin Templeton din București.
 
"Ne-am angajat cu diverse guverne din regiune și din alte țări... acesta este un record foarte solid", a spus el, subliniind valoarea care a fost creată în participațiile fondului, precum și capitalul returnat acționarilor.
viewscnt
Afla mai multe despre
franklin templeton
fondul proprietatea