Gigantul chinez de ride-hailing Didi Global se va retrage de la Bursa din New York

Gigantul chinez de ride-hailing Didi Global se va retrage de la Bursa din New York
scris 24 mai 2022

Gigantul chinez de ride-hailing Didi Global se va retrage de la Bursa de Valori din New York, după ce majoritatea acționarilor companiei au votat în favoarea planului, punând capăt unei confruntări de un an cu Beijingul cu privire la listarea sa la bursa americană, transmite Reuters.

Într-o adunare generală extraordinară desfășurată luni, 96,26% dintre acționarii prezenți care și-au exprimat votul au votat în favoarea retragerii certificatelor americane de depozit ale Didi de la NYSE, a spus compania.

ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari

Din cele 1,2 miliarde de acțiuni în circulație la 28 aprilie a acestui an, membrii care dețin aproximativ 811,44 milioane de acțiuni au votat în AGA, scrie News.ro.

"Este singura opțiune pentru acționari. Aveau să fie în purgatoriu dacă (Didi) persista în nesupunerea față de guvernul chinez", a declarat Thomas Hayes, președintele Green Hill Capital.

Didi, care luna trecută a stabilit AGA din 23 mai pentru a vota planurile de retragere, a mai spus la momentul respectiv că nu va solicita listarea acțiunilor sale la nicio altă bursă înainte de finalizarea delistării din SUA.

Nu există nicio promisiune din partea Didi dacă se va putea lista cu succes la bursa din Hong Kong după delistarea de la New York.

Didi s-a străduit să-și readucă afacerea la normal după ce a înfuriat autoritățile de reglementare chineze, continuând cu listarea sa de 4,4 miliarde de dolari la New York, în iunie anul trecut, în ciuda faptului că i s-a cerut să o suspende.

La câteva zile după ce Didi a devenit companie publică, agenția chineză de regtlementare a internetului Cyberspace Administration of China (CAC) a lansat o investigație de securitate cibernetică asupra practicilor companiei privind datele și a ordonat magazinelor de aplicații să elimine 25 de aplicații mobile operate de Didi. Agenția a mai cerut Didi să nu mai înregistreze noi utilizatori, invocând securitatea națională și interesul public.

viewscnt
Afla mai multe despre
didi global
china
bursa
ride-hailing