GRAFIC Indicele BET depășește pentru prima oară în istorie un prag. Bursa românească doboară noi maxime

GRAFIC Indicele BET depășește pentru prima oară în istorie un prag. Bursa românească doboară noi maxime

Sursa foto: Picsfive | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 feb 2024

Catalizată de creșterea acțiunilor bancare și a titlurilor OMV Petrom, bursa românească doboară noi maxime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elanul furibund de pe marile burse ale lumii a adăugat o nouă sesiune pozitivă, cu indicele DAX40 din Germania atingând noi maxime istorice și cu indicele american de tehnologie Nasdaq având un salt de un procent și jumătate, în contextul publicării rezultatelor financiare ale companiei Nvidia și a exploziei de preț a acțiunilor acestei companii.

Bursa românească s-a contaminat la acest impuls ascendent și a reușit, de asemenea, o ședință „verde”, pe fondul unui rulaj de 55,68 milioane lei (11,19 milioane euro) al pieței de acțiuni, inclusiv prin trazacții speciale din piața deal în valoare de 2,74 milioane lei cu acțiuni Transgaz (TGN), conform analizei Profit.ro.

EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova

În piața reglementată, tonul creșterilor a fost dat de cele mai lichide acțiuni. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,64%, până la prețul de 26,00 lei/acțiune, pe transferuri de 18,70 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 1,72%, până la prețul de 0,6225 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 7,12 milioane lei.

Sunt mișcări care – alături de aprecierea de 1,82%, până la prețul de 19,00 lei/acțiune, a titlurilor BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au adunat schimburi de 2,37 milioane lei, au dat nota ascendentă a sesiunii așa cum se vede din tabloul indicilor: +0,71% pentru indicele compozit BET-XT, +0,44% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 58.538,70 de puncte, +0,43% pentru idnicele energetic BET-NG șik +0,79% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 16.013,66 de puncte, atinge un nou record.

GRAFIC Indicele BET depășește pentru prima oară în istorie un prag. Bursa românească doboară noi maxime

Piața nu a mers în bloc în sus. Titlurile Hidroelectrica (H2O) au staționat la prețul de 124,00 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 124,00 lei/acțiune, în timp ce alți 2 emitenți de la același capitol financiar cu lichiditate relevantă au bătut pasul înapoi: -0,35%, până la prețul de 11,46 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) care au cumulat tranzacții de 2,55 milioane lei, și -0,51%, până la prețul de 48,30 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au întrunit un rulaj de 2,04 milioane lei.

În rest, reeprul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri, cu evoluții diferite din punctul de vedere al direcției și al amplitudinii mișcărilor: -0,57%, până la prețul de 52,60 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), -1,95%, până la prețul de 15,06 lei/acțiune, pentru titlurile Purcari Wineries (WINE) și +2,31%, până la prețul de 48,70 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica