GRAFIC Volumele cad brutal la BVB

GRAFIC Volumele cad brutal la BVB

Sursa foto: Lext / dreamstime,com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 feb 2024

Activitatea de tranzacționare de pe bursa românească a căzut la 20 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București pare anchilozată înaintea valului de raportări financiare anuale preliminare. Ancorată într-o zonă de maxime istorice, piața de acțiuni locale nu reușește să catalizeze cumpărătorii. Rezultatul este o aparentă inerție.

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor a reușit să blocheze vânzarea deținerilor Fondului Proprietatea la Aeroporturi București, Portul Constanța și Salrom, nu și pe cea la Engie, deja semnată. Declarația ministrului pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor a reușit să blocheze vânzarea deținerilor Fondului Proprietatea la Aeroporturi București, Portul Constanța și Salrom, nu și pe cea la Engie, deja semnată. Declarația ministrului pentru Profit.ro

Indicele compozit BET-XT a câștigat un anemic 0,02%, iar indicele reprezentativ BET a avansat cu 0,11%, până la nivelul de 15.693,33 de puncte, în ceea ce apare ca o sesiune de ezitare.

GRAFIC Volumele cad brutal la BVB

La drept vorbind, nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pe segmentul principal de acțiuni, unități și drepturi a fost de numai 20,96 milioane lei (4,21 milioane euro), unul din cele mai mici din acest an.

EXCLUSIV MFP se opune vânzării participațiilor mari încă deținute de Fondul Proprietatea, inclusiv pachetul Engie, și răscumpărării de acțiuni proprii. Boloș: “Vom vota împotrivă în AGEA” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MFP se opune vânzării participațiilor mari încă deținute de Fondul Proprietatea, inclusiv pachetul Engie, și răscumpărării de acțiuni proprii. Boloș: “Vom vota împotrivă în AGEA”

Titlurile cele mai lichide, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au adunat transferuri de doar 4,01 milioane lei într-o ședință în care cotația a urcat cu 0,24%, până la prețul de 25,00 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 19,96 miliarde lei (4,01 miliarde euro).

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a staționat la prețul de 18,12 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 1,37 milioane lei. De fapt, simptom al unei piețe în neclintire, alte 2 simboluri care au depășit reperul unor voilume echivalente cu 1 milion de lei au închis pe nivelurile de referință ale sesiunii precedente: la prețul de 3,9550 lei/acțiune, titlurile MedLife (M), și la prețul de 48,75 lei/acțiune, titlurile Nuclearelectrica (SNN).

Tot pe segmentul de energie, al cărui indice BET-NG a reușit o închidere marginal pozitivă, +0,05%, cele mai lichide acțiuni au consemnat corecții: -0,19%, până la prețul de 52,90 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au întrunit cea de-a 2-a activitate a zilei, de 3,10 milioane lei, și -0,08%, până la 124,80 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), care au adunat tranzacții de 2,40 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica