DN Agrar, controlată de familia olandeză de Boer, se împrumută cu 9 milioane de euro de la Exim Banca Românească pentru investiția într-o fermă de vaci

DN Agrar, controlată de familia olandeză de Boer, se împrumută cu 9 milioane de euro de la Exim Banca Românească pentru investiția într-o fermă de vaci

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 feb 2024

DN Agrar Group a convocat acționarii pentru aprobarea unor contractări de credite și de constituire a ipotecilor aferente, cel mai important împrumut fiind cel garantat pentru subsidiara DN Agrar Straja.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrației al DN Agrar (DN), companie care concentrează 7.000 de hectare și deține 12.000 de animale în zona Alba, a convocvat pentru 12-13 marie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând voturi cu privire la împrumuturile societăților din grup.

Cel mai important dintre acestea, de 9,27 milioane euro, urmează să fie contractat de DN Agrar Straja de la Exim Banca Românească pentru o durată de 120 de luni, în vederea investiției pentru înființarea unei ferme de vaci. Garantat la nivel de grup, acesta ar urma să aibă atașată o facilitate de trezorerie în valoare de 1 milion de euro.

GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni CITEȘTE ȘI GRAFICE Fondurile de investiții deschise au reușit să inverseze trendul declanșat la debutul conflictului din Ucraina. Creștere semnificativă a interesului românilor pentru investițiile indirecte în acțiuni

De asemenea, acționarii sunt chemați să voteze asupra garantării unei linii de credit în valoare de 1,20 milioane euro, scadentă în martie 2025 a DN Agrar Cut, tot de la Exim Banca Românească. Aceeași societate din grup ar urma să primească garanția emitentului listat la cota pieței AeRO de la BVB pentru creditul de investiții în sold cu o valoare de 1,97 milioane euro.

De asemenea, DN Agrar Apold ar urma să refinanțeze la Exim Banca Românească un credit cu sold de 4,19 milioane euro contractat de la ING Bank și având maturitatea în martie 2029.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Pentru DN Agrar Service grupul garantează un credit de investiții în valoare de 830.000 de euro cu Exim Banca Românească și care este scadent în august 2027.

DN Agrar, companie controlată în proporție de 74,09% prin firma olandeză Advies, de Jan și Peter de Boer, tată și fiu, a venit la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București la începutul anului 2022 și la ultima cotație de închidere, de 1,5900 lei/acțiune, are o valoare de piață de 252,96 milioane lei (50,83 milioane euro).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar
bvb
bursa
exim banca romaneasca