Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la minimul ultimelor 6 luni, din cauza datelor negative din economia globală

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la minimul ultimelor 6 luni, din cauza datelor negative din economia globală
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Bursele europene au scăzut din nou miercuri, în timp ce investitorii au continuat să evalueze inflația, ratele dobânzilor și sănătatea economiei globale, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,2%, marcând al cincilea declin consecutiv și cel mai redus nivel de închidere din 28 martie, potrivit datelor LSEG, citate de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile companiilor de asigurări au scăzut cu 1,7%, în timp ce acțiunile de petrol și gaze au înregistrat o creștere de 1,6%, pe măsură ce prețurile petrolului au crescut, scrie News.ro.

500 de magazine Mega Image, amendate de ANPC. \ CITEȘTE ȘI 500 de magazine Mega Image, amendate de ANPC. "Din păcate, pare că nu reușim să ne facem înțeleși. La ei acasă se poate să respecte, la noi pare că nu!"

Indicele german DAX a coborât cu 0,25%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,03%, iat FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,43%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,315, IAR ibex 35, AL BURSEI DIN Madrid, a scăzut cu 0,37%.

Lira sterlină și euro au continuat să scadă față de dolarul american miercuri, după ce au pierdut sprijinul așteptărilor pieței cu privire la viitoarele creșteri ale ratelor dobânzilor, care tind să stimuleze monedele.

Lira sterlină a coborât cu 0,1%, la 1,214 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din 16 martie, în timp ce euro a scăzut cu 0,5%, la 1,0517 dolari pe unitate.

Atât Banca Angliei, cât și Banca Centrală Europeană au indicat că suspendă majorările ratelor dobânzilor, pe măsură ce inflația încetinește și slăbiciunile economice se înmulțesc.

Oficialii Rezervei Federale americane continuă să sugereze că dobânzile din SUA ar putea trebui să crească.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
bursa