Investitorii de portofoliu din acționariatul Transelectrica sunt chemați să vină cu bani de acasă

Investitorii de portofoliu din acționariatul Transelectrica sunt chemați să vină cu bani de acasă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 iul 2019

Transelectrica propune o majorare de capital de 20,25 milioane lei, în care statul vine cu terenuri ca aport în natură, iar investitorii de portofoliu sunt chemați să subscrie punând cash pentru a-și susține nivelul participațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București convoacă pentru 19-20 august 2019 Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor având pe ordinea de zi o majorare de capital social în valoare de 20,25 milioane lei (4,28 milioane euro). Este o operațiune de piață care le cere acționarilor de portofoliu să vină cu bani de acasă.

Statul, care prin Ministerul Economiei deține participația majoritară de 58,69%, are în operațiunea de piață un aport în natură în contravaloare de 11,88 milioane lei pentru 17 terenuri deținute care vor intra în societate. Diferența de până la 8,36 milioane lei este la dispoziția acționarilor care au dobândit titlurile prin achiziții pe bursă.

OMV Petrom, un pas în direcția unei mai bune relații cu investitorii CITEȘTE ȘI OMV Petrom, un pas în direcția unei mai bune relații cu investitorii

În cadrul ofertei, investitorii vor putea subscrie câte 2,76 acțiuni la fiecare 100 de titluri deținute la valoarea nominală a acțiunii, de 10,00 lei/acțiune pentru a-și susține nivelul participațiilor.

Investitorii sunt chemați să vină cu bani de acasă în condițiile în care în ultimii 2 ani au avut numai un rând de dividende, într-o operațiune de piață care de regulă nu este percepută bine pe bursele lumii. Practic, aportul în numerar reprezintă contravaloarea înglobării unor terenuri care nu majorează cu nimic productivitatea companei. Astfel, indicatorul care măsoară performanța prin raportarea randamentelor la active se deteriorează.

Transelectrica este listată la cota BVB din anul 2006, iar la ultimul preț, de 21,00 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a transportatorului de energie electrică se ridică la 1,54 miliarde lei (325,06 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
ministerul economiei