Investitorii fură startul pentru mini-vacanța de la jumătatea lunii august

Investitorii fură startul pentru mini-vacanța de la jumătatea lunii august

Sursa foto: George Tsartsianidis / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 aug 2023

Lichiditatea a fost una din cele mai mici de la listarea Hidroelectrica, în condițiile în care urmează o secvență cu mai multe zile libere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Presiunea la vânzare care a caracterizat săptămâna pe bursele dezvoltate s-a manifestat și în ultima zi a intervalului, cotația fiind mai apăsată în cazul indicelui DAX40 din Germania care a căzut din nou sub nivelul de 15.900 de puncte.

Cu toate acestea, sesiunea de la BVB a fost una „verde”, așa cum a fost indicată de tabloul indicilor: +0,28% pentru indicele compozit BET-XT, +0,57% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la  nivelul de 49.181,69 de puncte, +0,22% pentru indicele energetic BET-NG și +0,25% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.072,33 de pucnte retestează media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Investitorii fură startul pentru mini-vacanța de la jumătatea lunii august

Prețul pentru menținerea cotațiilor a fost plătit la nivelul lichidității. Rulajul de 27,54 milioane lei (5,57 milioane euro) arată că, pur și simplu, nu au fost ordinele care să doboare piața. Retragerea investitorilor survine în contextul în care în România survine o secvență de zile libere, până miercuri urmând ca și la BVB piața să fie deschisă pentru o singură sesiune.

Transilvania Broker de Asigurare își reduce cu 30% profitul net semestrial CITEȘTE ȘI Transilvania Broker de Asigurare își reduce cu 30% profitul net semestrial

Cele mai mari tranzacții ale zilei, de 6,77 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au închis la prețul de 1,9280 lei/acțiune. Acestea au fost urmate de titlurile Hidroelectrica (H2O), care au pierdut 0,27%, până la prețul de 109,50 lei/acțiune, în contextul unor volume echivalente cu 5,82 milioane lei.

Titlurile producătorilor de gaze naturale au avut o zi pozitivă: +0,76%, până la prețul de 39,95 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au însumat schimburi de 2,96 milioane lei și +0,09%, până la prețul de 0,5330 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat transferuri de 1,95 milioane lei.

În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au staționat la prețul de 20,36 lei/acțiune și de titlurile Transport Trade Serrvices (TTS), care au câștigat 2,54%, până la prețul de 18,15 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
tts
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica