Investitorii pot deschide de astăzi conturi la o nouă casă de brokeraj românească, anunțată în premieră de Profit.ro

Investitorii pot deschide de astăzi conturi la o nouă casă de brokeraj românească, anunțată în premieră de Profit.ro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 iul 2023

Cu o echipă experiementată, reunită de fostul director de la TradeVille, Mihaela Bîciu, compania Investimental, anunțată în premieră de Profit.ro, își deschide către investitori platformele online, după etapa de teste și de autorizare la ASF. Peste 8.500 de instrumente financiare vor fi disponibile la tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiuni precum Tesla, Apple sau Microsoft vor fi disponibile la tranzacționare printr-un nou broker român, începând de astăzi, oferta de acțiuni americane adăugându-se unei prezențe la Bursa de Valori București, unde promotorii proiectului doresc să mărească nivelul participării în rândul investitorilor individuali.

Investimental este o casă de brokeraj care îi are ca acționari principali pe soții Sacha și Augusta Dragic, cunoscuți pentru lanțul de case de pariuri Superbet. În acționariat mai este și Mihaela Bîciu, membru al board-ului, cea care a reunit echipa, mare parte venită de la cel mai important intermediar de retail, SSIF TradeVille.

Nouă emisiune de obligațiuni lansată la bursă de Bittnet Systems, un ETF al pieței de IT românești CITEȘTE ȘI Nouă emisiune de obligațiuni lansată la bursă de Bittnet Systems, un ETF al pieței de IT românești

Investitorii pot deschide conturi de tranzacționare într-o procedură online pe care casa de brokeraj a calculat-o să se desfășoare în doar 15 minute și pentru care sunt necesare doar o carte de identitate și un cont bancar IBAN. De asemenea, compania vizează fluidizarea fluxurilor de bani în sistem prin plată instant.

Investimental promovează un cont standard cu un comision de 0,47% pe tranzacție, la care se adaugă un comision de 1,45 lei pe ordinul executat, însă parcurgerea unui modul educațional va permite obținerea de către mulți clienți a planului de discount Mentor cu un comision variabil de 0,37%.

OMV Petrom: Scădere de peste 5% a producției de petrol și gaze CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Scădere de peste 5% a producției de petrol și gaze

Pentru piața americană, unde Investimental folosește serviciile de furnizare de cotații și custodie ale DriveWealth, pentru a oferi accesul la aproximativ 6.000 de instrumente financiare, comisionul variabil va fi de 0,13%, iar comisionul minim - de 1,45 dolari pe tranzacție, nivel la care brokerul român este de 4 ori mai scump decât Interactive Brokers, care, în sistemul „tiered”, promovează un comision fix minim de 0,35 dolari pe tranzacție.

Din punct de vedere al business-ului, Investimental vizează o distribuție 50/50 a veniturilor între piața românească și serviciile de trading extern, a spus Mihaela Bîciu, răspunzând la o întrebare a Profit.ro. Aceasta a nuanțat că, pe termen mediu și lung, nu înseamnă că vizează câștiguri mici din intermedierea activității de la BVB, ci accesul la o piață în creștere la a cărei dezvoltare prin atragerea retailului vor avea o contribuție semnificativă.

Electrica SA majorează cu o treime garanția oferită propriei companii de distribuție în cadrul facilității de credit BERD pentru acoperirea deficitului de lichiditate CITEȘTE ȘI Electrica SA majorează cu o treime garanția oferită propriei companii de distribuție în cadrul facilității de credit BERD pentru acoperirea deficitului de lichiditate

În viitor, investimental vizează acordarea accesului clienților și la tranzacționarea pe burselor europene, după cum lucrează la promovarea unei platforme de trading proprii. Echipa include persoane cu experiență din zona de brokeraj și dezvoltarea software precum fostul director general adjunct de la TradeVille Ovidiu Dumitrescu, Bogdan Bărbieru, Gabi Aldea șI Adrian Ciocan.

Investimental se deschide de astăzi clienților după ce a operat într-o perioadă de probă de la avizarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) într-un sistem pentru prieteni și familie, în care sistemul a fost testat în timp real. În programul-pilot, investitorii au avut acces nu numai la piața secundară de la BVB, dar și la oferta de la Hidroelectrica (H2O), și la oferta de titluri de stat în derulare sub programul Fidelis.

viewscnt
Afla mai multe despre
investimental
sascha dragic
tradeville
bursa
bvb