Jumătate din tranzacțiile cu acțiuni de la BVB au fost pe piața deal

Jumătate din tranzacțiile cu acțiuni de la BVB au fost pe piața deal
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 nov 2016

Într-o zi în care numai 2 emitenți au depășit o valoare a transferurilor de 1 milion de lei, tranzacțiile speciale pe piața deal cu titluri ale OMV Petrom și Băncii Transilvania au salvat rulajul de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București a avut astăzi două motive să stea, necunoscuta alegerilor prezidențiale americane care se încheie la noapte și așteptarea rezultatelor la emitenții listați, ambele cu necunoscute. Și a stat! Indicele reprezentativ BET s-a depreciat ușor, cu 0,17%, în timp ce indicele compozit BET Plus a avut un recul încă și mai atenuat, de 0,12%.

Momentul de indecizie a fost ridicat și în piețele internaționale, volatilitatea de cursul de schimb euro/dolar, cel mai lichid instrument financiar din lume, fiind modestă pe cea mai mare parte a parcursului sesiunii, întărirea monedei americane în raport cu survenind în ultima parte a orarului de tranzacționare al zilei.

Bursele europene au avut o zi verde, cu indicele Euro Stoxx 50 apreciindu-se cu 0,47%. O dinamică asemănătoare au avut-o indicii FTSE100 de la Londra (+0,53%) și CAC40 de la Paris (+0,35%). Indicele german DAX a câștigat 0,24%. La nivel regional, închiderea a fost divergentă, cu apreciere de 1,22% pentru indicele WIG20 și alunecări marginal sub referiță pentru  indicii BUX din Ungaria (-0,02%) și PX de la Praga (-0,12%)

10 ani de la punctul de optimism maxim al balonului speculativ de la BVB. Învățăminte după marele crah CITEȘTE ȘI 10 ani de la punctul de optimism maxim al balonului speculativ de la BVB. Învățăminte după marele crah

La București, oscilațiile mici au fost o consecință a volumelor la fel de mici, ordinele existente neavând posibilitatea de a mișca prețurile acțiunilor. Rulajul de 18,02 milioane lei (4,00 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost asigurat în proporție cu puțin peste 50% de schimburi din piața deal. Pe OMV Petrom (SNP) au fost efectuate tranzacții speciale cu 20,80 milioane titluri, în valoare de 4,72 milioane lei.

Transferuri deal au fost efectuate și pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), valoarea acestora ridicându-se la 3,70 milioane lei, apropiate de tranzacțiile de 3,69 milioane lei care au dus instituția de credit pe primul loc în clasamentul lichidității din piața reglementată.  Cotația de închidere a fost de 2,3250 lei/acțiune.

Pe locul 2 în acest top, cu transferuri de 2,23 milioane lei, s-au situat titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au pierdut 1,00%, ajungând la un minim al ultimelor 7 săptămâni de lei/acțiune.

Pe volume echivalente cu aproximativ 872.000 de lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 0,21%, până la prețul de 23,80 lei/acțiune. Pe piața deal a fost efectuat un schimb cu 5,97 milioane de acțiuni Mecanica Ceahlău (MECF) la prețul de 0,1100 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea schimbului la aproximativ 656.000 de lei.

La închiderea pieței, SIF Moldova (SIF2) a anunțat că este cumpărătoarea pachetului, ajungând astfel de o deținere de 63,9% din capitalul social al producătorului de utilaje agricole.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
fondul proprietatea
omv petrom
mecanica ceahlau
bvb
bursa