Ludwik Sobolewski (BVB): Dacă Fondul Proprietatea ar fi lichidat, va fi mai bine pentru bursă

Ludwik Sobolewski (BVB): Dacă Fondul Proprietatea ar fi lichidat, va fi mai bine pentru bursă
scris 14 mar 2016

Directorul general al Bursei de Valori București, polonezul Ludwik Sobolewski, consideră că, pentru adâncimea pieței locale, lichidarea Fondului Proprietatea și intrarea în piață a pachetelor sale de acțiuni prin listarea fiecărui emitent ar fi benefice.

Dacă, în loc de Fondul Proprietatea (FP), am avea listate companiile din portofoliul său și pachetele deținute în prezent în piață ar fi free-float, aceasta ar fi mai bine pentru piața de capital românească. Aceasta este viziunea actualului director general al operatorului de piață, Ludwik Sobolewski.

"Dacă Fondul Proprietatea s-ar lichida, ar fi mai bine pentru lichiditatea și adâncimea pieței", a declarat acesta, răspunzând la o întrebare din partea auditoriului la Forumul Investitorilor de Retail organizat de BVB la București. "Spun încă și mai mult: cu cât mai repede, cu atât mai bine", și-a întărit Sobolewski cele afirmate.

Fondul Proprietatea este listat la cota pieței locale de la începutul anului 2011 și a fost cel mai lichid emitent de la cota pieței românești de acțiuni de atunci și până anul trecut.

Rapid București la bursă? ASF a primit o documentație în vederea listării clubului CITEȘTE ȘI Rapid București la bursă? ASF a primit o documentație în vederea listării clubului

Listarea secundară a FP la Londra, începând cu 29 aprilie 2015, a redus activitatea de tranzacționare pe acest emitent la București. Spre deosebire de anii trecuți, acum, în multe ședințe bursiere, Fondul este eclipsat, la nivelul rulajelor, de companii precum Banca Transilvania (TLV), Romgaz Mediaș (SNG) și Electrica (EL), iar în multe zile abia adună schimburi de un milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludwik sobolewski
bvb
bursa
fondul proprietatea
lichidare